2017 m. gegužės 15 d., pirmadienis

Šiandien trys Airijos ligoninės tapo kibernetinės atakos taikiniais


Sveikatos apsaugos sistemos (Health Service Executive - HSE) pareigūnai pranešė, kad šiandien trijose Airijos ligoninėse pastebėjus virusą, nuo tinklo buvo atjungta apie 20 nukentėjusių kompiuterių, informuoja Independent.ie.

Pasak pareigūnų, kompiuterinės infekcijos plitimas buvo sustabdytas laiku ir kiti ligoninių kompiuteriai nebuvo užkrėsti virusu, tačiau kokios liginės buvo atakuotos viruso, nepranešama.

HSE nusprendė išlaikyti savo tinklus izoliuotus nuo išorinių ryšių dar 48 valandas, kad apsisaugotų nuo tolesnių kibernetinių atakų, o tai reiškia, kad nebus priimama jokia išorinė korespondencija.


HSE sistemoje maždaug 1 500 įrenginių ir toliau diegiama priešvirusinė programos įranga, kuri pajėgtų atremti kibernetines atakas. HSE vadovas Tony O'Brien sakė, kad pacientų sutrikdymo mastas šiandien dar nėra žinomas, tačiau "Bloomberg" žiniomis, šiandien kibernetinei atakai buvo pavergta 150 šalių, infekuota daugiau nei 200 000 kompiuterių, kibernetinių atakų taikiniais tapo tokios kompanijos kaip Reanault, FedEx ir kt.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą