2017 m. gegužės 29 d., pirmadienis

Pavasaris atneša ne tik džiaugsmus, bet pina ir pasirinkimo galvosūkius



Baigiantis pavasariui Airijos aukštosios mokyklos, tolesnio išsilavinimo institutai (Institutes of Further Education), įvairūs kursai ir programos pradeda kviesti norinčius studijuoti, patobulinti arba pakeisti kvalifikaciją žmones ateinantiems mokslo metams. Gegužės mėnesį tokias galimybes siūlė Socialines apsaugos departamento „Education and Training Board“  centro atstovai surengtose parodose-prezentacijose, kurios vyko Navane, Droghedoje ir Dundalke. Laikraštis „Lietuvis“ apsilankė vienoje iš tokių parodų Dundalke, kuri vyko Marshes prekybos centre ir pakalbino minėto renginio organizatorę, „Louth and Meath Education and Training Board“ suaugusiųjų Informacijos ir mokymo centro atstovę Stephanie Bourke.


Ji papasokojo, kad šis renginys buvo skirtas tiems žmonėms, kurie ateityje nori rimtai tęsti studijas, taip pat tiems, kurie šiuo metu gauna socialines išmokas ir ieško darbo, bei tiems, kurie nori patobulinti savo kvalifikaciją arba galvoja įsigyti kitą profesiją. Pasak Stephanie Bourke, minėto centro organizuojami kursai susilaukia didelio susidomėjimo, nes žmonėms yra sudarytos galimybės mokytis ne tik dienos, bet ir vakariniuose kursuose. Anglų kalbos kursais ypač domisi žmonės, kuriems anglų kalba nėra gimtoji kalba – baigę šiuos kursus jie ne tik išmoksta kalbą, bet tai jiems suteikia daugiau pasitikėjimo savimi, atveria naujas galimybes toliau mokytis ir, be abejonės, palengvina darbo paieškas.

Kursų trukmė yra labai įvairi, pradedant nuo kelių savaičių iki vienerių metų, viskas priklauso nuo to, ką žmogaus pasirinks. „Mes siūlom pilnus (full-time), dalinius (part-time), vietinius (locally) ir nacionalinius (nationality) kursus. Palaikome labai glaudžius ryšius su Dundalko O‘Fiaich Institute of further Educiation, todėl jeigu žmogus svarsto galimybę mokytis, šie kursai jam tikrai padės įstoti į minėtą institutą. Deja, į šią programą nėra įtrauktas Dundalk Institute of Technology (DKIT), nes tai yra  atskira institucija, bet jeigu žmogus sėkmingai baigia centro kursus arba O‘Fiaich Institute of further Educiation, tai tikrai jam padės stojant į DKIT arba kitą šalies aukštąją mokyklą. Baigę mūsų kursus žmonės gauna sertifikatus ir tai jiems padeda ateityje ne tik įstoti toliau mokytis, bet ir susirasti darbą. Jeigu žmogus nežino, kokią specialybę jam pasirinkti arba svarsto ką jam apskritai toliau daryti, pokalbis su mūsų centro specialistais tikrai padės apsispręsti,“ – pasakojo Stephanie Bourke.

Kursai tradiciškai prasideda rugsėjo mėnesį, už juos mokėti nereikia, nes juos pagrinde lanko žmonės, gaunantys Jobseeker‘s Benefit arba Jobseeker‘s Allowance, taip pat tie, kurie dėl vienokių ar kitokių priežasčių paliko mokyklą anksčiau.


Centras „Louth and Meath Education and Training Board“ prieš trejus pakeitė egzistavusį „Building System Council Comittee“ ( BSC), kuris veikė šalyje nuo 1940 metų ir dabar tokių centrų Airijoje yra šešiolika, tad juos tikrai rasite ir ten, kur jūs gyvenate.   

1 komentaras:

  1. Sveiki draugai, aš esu Luna Da'Lamora iš Klaipėdos, esu slaugytoja. Prieš kelias dienas perskaičiau internetinį įrašą santykių konsultavimo tinklaraštyje. Miunchene įsikūrusi žurnalistė atskleidžia, kaip ji visam laikui išgydė silpną erekciją ir greitą ejakuliaciją per tris savaites po to, kai paliko žmoną dėl ligos, skaitydama jos pasakojimą, kurią ji sakė ... vyras, kuris jai padėjo visa tai pasiekti, vadinamas vyriausiuoju kunigu baba osagiede po išsiskyrimo grąžina buvusią žmoną. Man pasisekė nukopijuoti daktaro osagiede'o asmeninį kontaktinį adresą, kad galėčiau susisiekti su juo asmeniškai dėl pagalbos (doctorosagiede75@gmail.com)
    Aš bendrauju su tuo pačiu kunigu Baba osagiede, nes vedybiniame gyvenime mano stebuklingai reikia pagalbos.
    Prieš septynis mėnesius mano vyras Andersonas pažvelgė tiesiai į veidą ir pasakė, kad mūsų santuoka buvo padaryta tarp mūsų. Jis pašalino mano sūnų Feliksą ir paliko mūsų šalį gyventi Ispanijoje, nuo tada aš bandžiau skambinti ir siųsti žinutes. jam per telefonus, socialinę žiniasklaidą ir el. paštą, tačiau visiškai užkirto kelią mano linijai jo pasiekti, buvau toks nusivylęs ir man reikėjo pagalbos bent jau kalbantis su mūsų sūnumi Feliksu, perskaičiau atsiprašyti net tada, kai abu žinome, kad jis man nepavyko, jis paėmė mano sūnus daugiau nei 7 mėnesius nuo manęs nėra žodžių, nė raidės. ši situacija mane žudė kiekvieną dieną, kai buvau prislėgtas ir man labai reikėjo skubios pagalbos ir sprendimo, kaip išspręsti šią problemą, todėl susisiekiu su Dr. osagiede el. pašto adresu, kuris, manau, kad jis gali tikėtis
    kad padėčiau man su vyru grįžti namo su sūnumi. Dr Osagiede patikina mane, kad jis gali padėti man parnešti jį namo, aš paklusniai ir vykdau jo nurodymus žingsnis po žingsnio, 2 dienas po to, kai Drosagiede mano vardu šventykloje vedė Magiškos meilės burtą, mano vyras Anslundas paskambino man mobiliuoju telefonu atsiprašyti, jam buvo gaila visko, ką jis padarė, kad sugadintų mano jausmus, ir jis grįžta namo pas mane su sūnumi Feliksu. Aš šiandien tokia laiminga, kad atkūriau savo šeimą ir savo vyrą ir mylime vienas kitą labiau nei bet kada anksčiau. Dalgiede meilės rašybos dėka už vyro namo grąžinimą. Aš ir mano meilės partneris visada esame dėkingi už pagalbą Osagiede.
    Pažadu pasidalyti savo gerais liudijimais papasakodamas pasauliui apie Drosagiede'o sugebėjimą sugrąžinti santuoką į gyvenimą, supratau, kad čia būtų gera pasidalyti, nes žinau, kad tai įkvėps ir kitus, taip pat aš neseniai atsidūriau, aš žinau, kad tai dirba man, mano vyras grįžta namo per septynias dienas myli rašybos procedūrą.
    osagiede turi sprendimą, kaip išspręsti šias meilės problemas
    * Meilės burtai „Win-Back Ex“ mėgėjai
    * Magiškos rašybos sėkmė ir populiarinimas
    * Laimingas žavesys - VERSLO ŽVAIGŽDĖ
    * skyriai - APSAUGA AUKŠTA
    * prakeikimas, dvasinis apsivalymas nuo piktosios dvasios.
    * Tradicinės šaknys ir vaistažolės išgydo ligą, vėžį, vėžį
    * Vaisingumo magija - VAISIŲ MOTERYS turi vaikų.
    * Dekretuokite magiją, ŽAIDIMŲ LOTERIJĄ IR VYKDYMO ŽAIDIMUS
    Čia galite nusiųsti pranešimą dr osagiede, kad padėtumėte jums nukreipti sprendimą per 42 valandas
    dr osagiede asmeninis el. pašto adresas (doctorosagiede75@gmail.com)
    „WhatsApp“ nr .: +2349014523836
    arba vibero nr .: +2349014523836

    AtsakytiPanaikinti