2017 m. liepos 2 d., sekmadienis

Vakar iš Cork oro uosto pradėti transatlantiniai skrydžiai




Vakar po pietų iš Cork oro uosto transatlantiniam skrydžiui pakilo pirmasis kompanijos “Norwegian Air” lėktuvas į Boston/Providence (JAV), praneša Journal.ie.


Naujoji paslauga bus teikiama tris kartus per savaitę: antradieniais, ketvirtadieniais ir šeštadieniais.

Prieš šį skrydį Cork oro uosto generalinis direktorius Niall MacCarthy padėkojo kompanijos “Norwegian Air” darbuotojams, kurių iniciatyva ir buvo atidarytas šis maršrutas.

“Dėkoju visiems abiejose Atlanto pusėse, padėjusiems atidaryti šį maršrutą ir parėmusiems licencijos išdavimą oro uostui”, - kalbėjo Cork oro uosto generalinis direktorius. Jis pabrėžė, kad šis naujas maršrutas pasitarnaus ne tik Airijos ir Amerikos  turizmo plėtrai, bet paskatins ir naujų darbo vietų kūrimą pietiniame Airijos regione.

“Norwegian Air” generalinis direktorius Bjorn Kjos pridūrė: “Transatlantiniai skrydžiai iš Cork iš tikrųjų yra žymus įvykis ne tik pačiam oro uostui, mūsų kompanijai, bet pirmiausiai žmonėms abiejose Atlanto pusėse”.

Airijos turizmo generalinis direktorius Niall Gibbons pažymėjo, kad pernai Airiją aplankė 1,6 mln. amerikiečių ir tai davė šalies ekonomikai apie 1,3 mlrd. eurų pajamų. "Tikimės, kad naujas maršrutas pasitarnaus ir ekonomikos, ir turizmo plėtrai,"- sakė jis.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą