2017 m. liepos 20 d., ketvirtadienis

Būdama Kinijoje, motina gavo 9 000 eurų vaiko pašalpos



Moteris prisipažino kalta už tai, kad penkerius metus neteisėtai imdavo vaiko pašalpos pinigus po to, kai ji grįžo į Kiniją, rašo Independent.ie.


Parduotuvėje padėjėja dirbsi Yu Shi (37 m.) gyvena Dubline, Ashfield Road, Ranelagh, Dublin 6 ir laukia bausmės po to, kai ją baudžiamojon atsakomybėn patraukė Socialinės apsaugos departamentas.

Dublino apygardos teismas informavo, kad nuo 2003 iki 2008 metų ji gyveno Kinijoje ir niekam nepranešė, kad išvyksta iš Airijos. Prieš dvejus metus ji grįžo į Airiją su savo paaugliu vaiku, Independent.ie sakė teisėjas John Brennan.

Gynybos advokatė Beatrice Vance teisėjui Brennan aiškino, kad jos klientė pripažino kaltę, tačiau paprašė jai duoti daugiau laiko, kad galėtų grąžinti pinigus socialinės apsaugos institucijoms.

Teisėjas atidėjo bylos nagrinėjimą iki lapkričio mėnesio.

Kiek anksčiau ji grąžino kažkiek pinigų, tačiau tebelieka skolinga apie 6 800 eurų.

Apygardos teisme už tokią nusikalstamą veiką gali būti skiriama iki 2 500 eurų bauda ir galimas šešių mėnesių nuosprendis, be to, žmogus vistiek turi grąžinti pinigus socialinės rūpybos institucijoms. Jeigu visi pinigai grąžinami, teismas gali nepriimti kaltinamojo nuosprendžio.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą