2017 m. birželio 28 d., trečiadienis

Pasaulinė “GoldenEye” kibernetinė ataka pasinaudojo “Windows” trūkumais


Vakar pasaulio bendrovės pranešė apie didelį kibernetinį smūgį, kai jas atakavo “Ransomware” virusas, praneša “The Irish Times”.


“GoldEye” kibernetinė ataka smogė didžiausiai Rusijos naftos kompanijai “Rosneft”, Ukrainos bankams, yra šios atakos aukų Airijoje ir visoje Britanijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Italijoje, Lenkijoje ir JAV.

Visame pasaulyje veikiančias tarptautines kompanijas užpuolė virusas, panašus į “Ransomware” virusą, kuris praeitą mėnesį užkrėtė daugiau nei 300 000 pasaulio kompiuterių.

Išpuoliai rodo, kad kompanijos nesugeba apsaugoti savo tinklų nuo vis agresyvesnių įsilaužėlių, kurie vakar įrodė, kad sugeba sustabdyti ypatingos svarbos infrastruktūros objektus ir pažeisti vyriausybinius tinklus.

“Tokios kibernetinės atakos gali mus sunaikinti”, – pripažino Kevin Johnson, “Cyber Security Firm Secure Ideas” vadovas. – Kompanijos supranta tai ir nedaro nieko, kad išspręstų problemą”.

“Ransomware” virusas, šifruodamas kietuosius diskus ir perrašydamas failus sulaužė kompiuterius, kuriuose veikia “Microsoft Windows” sistema, o už prieigos atstatymą buvo reikalaujama pervesti 300 dolerių (264 eurus) virtualia valiuta (bitcoin).

Kibernetinė ataka siejama su kodu, žinomu kaip “Eternal Blue” (Nesibaigiantis Mėlynas), kuris, pasak kibernetinio saugumo ekspertų,  buvo pavogtas iš JAV nacionalinio saugumo agentūros (US National Security Agency) ir praėjusį mėnesį buvo panaudotas “Ransomware” atakoje, pavadintoje “WannaCry”.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą