2017 m. birželio 10 d., šeštadienis

Įsigalios ilgai lauktos automobilių blokavimo taisyklės



Teisės aktas, reguliuojantis automobilių blokavimą Airijoje, bus papildytas naujais reikalavimais, kurie įsigalios spalio mėnesį, praneša Journal.ie.


Žmonės ne vienerius metus šaukte šaukė, kad būtų įvesta tvarka ir sureguliuotas automobilių blokavimo aįstatymas.

Nauji pakeitimai bus įtraukti į 2015 metų Transporto priemonių blokavimo įstatymą (Vehicle Clamping Act 2015), kuriame bus nustatytas maksimalus transporto priemonės blokavimo mokestis, skundų bei apeliacijos procedūra, reglamentuota tranporto priemones blokuojančių kompanijų veikla bei padaryti kiti pakeitimai.

Pagal naujas taisykles, tam tikrose vietose bus įrengti ženklai, nurodantys, kad ten statomos transporto priemonės bus blokuojamos, žmonės, atliekantys šią procedūrą, turės laikytis tam tikrų elgesio kodekso reikalavimų, o pažeidėjai bus patraukti baudžiamon atsakomybėn.

Šiuo metu naujojo įstatymo projektas yra svarstomas  ir jeigu jam bus pritarta, jis įsigalios nuo spalio 1 dienos, o Nacionalinė transporto tarnyba (National Transport Authority - NTA) bus atsakinga už jo įgyvendinimą.

Apie tokio įstatymo būtinybę dar 2010 metais kalbėjo Fine Gael partija, siūlydama priimti teisės aktą, kuris reguliuotų transporto priemones blokojančių kompanijų veiksmus. 2014 metais Leo Varadkar ragino su nesąžiningais automobilių blokuotojais griežtai kovoti ir pažadėjo, kad 2015 metais toks įstatymas bus priimtas.

Tačiau per šį laikotarpį iš esmės nieko nebuvo padaryta - incidentai tarp automobilių savininkų ir transporto priemones blokuojančių kompanijų vis stiprėjo, pavyzdžiui, pernai Kildare, geležinkelio stotyje Newbridge, kilo didžiulis skandalas, kuomet stoties automobilių stovėjimo aikštelėje buvo užblokuoti automobiliai, nors vairuotojai buvo sumokėję už parkavimosi vietą.

Vietos valdžios institucijos, rinkdamos mokesčius iš užblokuotų automobilių savininkų, susirinko taip pat nemažai pinigų, pavyzdžiui, pernai Dublino miesto taryba per metus savo biudžetą papildė daugiau nei 4,2 mln. eurų.

“Tikiuosi, kad priėmus įstatymą, automobilių blokavimo kompanijų veikla, mokesčių, ženklų statymo ir kiti klausimai bus sureguliuoti, be to, įstatymas užtikrins skundų teikimo ir apeliacijos procedūras, o tai žmonėms yra labai opi problema”, -  užtikrino Transporto ministras Shane Ross. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą