2017 m. lapkričio 1 d., trečiadienis

Žalos atlyginimas įvykus avarijai: ką daryti, jeigu patekote į automobilio avariją?


Ar žinote, ką daryti, jeigu jūs ar jūsų šeimos narys patekote į automobilio avariją? Dauguma kelių eismo įvykių, tokių, kaip automobilių avarijos, įvyksta trumpos kelionės metu, kai jūs vykstate į darbą, vežate vaikus į mokyklą ar paimate vaikus iš mokyklos. Jeigu jūs arba jūsų šeimos narys patekote į automobilio avariją - ar žinote, ką daryti? 



Štai keletas greitų patarimų, kaip padėti jums gauti visą reikalingą informaciją, jei patekote į automobilio avariją ir galvojate apie procesą dėl žalos atlyginimo:

Surinkite informaciją apie vairuotojo automobilio registraciją, draudimo bendrovę ir draudimo poliso numerį;

Susisiekite su savo draudimo bendrove ir praneškite apie nelaimingą atsitikimą, taip pat informuokite Garda /policiją;

Sužinokite vairuotojo (-ų) vardą, adresą ir kontaktinius telefono numerius;

Išsiaiškinkite liudininkų vardus, adresus ir kontaktinius telefonų numerius;

Užsirašykite vairuotojo draudimo kompanijos pavadinimą ir draudimo poliso numerį;

Susisiekite su jūsų automobilio draudimo kompanija ir praneškite apie autoįvykį.

Apibūdinkite autoįvykio aplinkybes:

1. Parenkite autoįvykio grafinę schemą arba paprasčiausiai ją nupieškite ant popieriaus lapo;

 2. Nufotografuokite įvykio vietą;

3. Užsirašykite gatvių pavadinimus, transporto priemonių išsidėstymą kelyje, eismo juostas ir susidūrimo vietą.

Būtinai privalote informuoti Garda/policiją jeigu:

Autoįvykio metu buvo sužaloti žmonės;

Jeigu kitos autoįvykio šalies vairuotojas neturi galiojančio draudimo, bando pasišalinti iš autoįvykio vietos arba prisipažįsta, kad vairuoja pavogtą transporto priemonę;

Net jei tuo metu nėra akivaizdaus asmenų sužalojimo, praneškite apie nelaimingą atsitikimą į artimiausią Garda/policijos skyrių ir pateikite informaciją apie nelaimingą atsitikimą.

PRIVALOTE pasitikrinti sveiktatą, jei manote, kad galėjote patirti traumą, kuri ne visada gali būti akivaizdi automobilio avarijos metu.

NEDARYKITE įvykio vietoje jokių pranešimų apie avariją kelyje ir NEPRIPAŽINKITE atsakomybės dėl avarijos kol esate įvykio vietoje.

NEPALIKITE automobilio avarijos vietos kol nepasikeisite visa informacija. Jei avarijos metu buvo sužaloti žmonės, juolab nepalikite įvykio vietos, kol atvyks Garda /policija.

2012 metais Traumų tyrimo tarnyba pranešė, kad 75 proc. kreipimosi atvejų dėl žalos atlyginimo buvo dėl automobilių avarijų traumų. Dažniausiai pasitaikantys veiksniai, dėl kurių kyla mirtys ir rimti sužalojimai keliuose:

Greitis;
Alkoholis;
Nuovargis;
Neprisisegimas saugos diržais;
Neatidus vairavimas, esant blogoms meteorologinėms sąlygoms.


Tracey Solicitors turi 30 metų patirtį žalos atlyginimo srityje Airijoje. Mūsų specialistai žalos atlyginimo srityje klientams Airijoje, tiek už jos ribų, padės išspręsti visus klausimus, susijusius su žalos atlyginimu asmeniui. Jeigu jums reikia skubios teisinės konsultacijos dėl žalos atlyginimo, įvykus avarijai, skambinkite:  0873528180.


Mūsų adresas:

Tracey Solicitors

34 Westmoreland Street
Dublin 2

Tel.:01 6499900

Interneto svetainė: http://moyadvokats.com/



* Ginčytinoje byloje advokatas gali neskaičiuoti mokesčių ar kitų mokėjimų, tokių kaip apdovanojimo ar atskaitymo procentinę dalį ar nustatytą susitarimu dalį, nuo žalos išieškojimo dydžio.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą