2017 m. lapkričio 20 d., pirmadienis

Lenkų šeimai priteista kompensacija už nepalankias gyvenimo sąlygas, įtakojusias vaiko sveikatą




Šeimai, kurios vaikas susirgo bronchitu dėl to, kad jie gyveno drėgmės ir pelėsių apimtame nuomojamame name, teismas priteisė 20 tūkstančių eurų kompensaciją, informuoja Independent.ie.


Advokatė Lydia Bunni Apygardos teismo (Circuit Court) pirmininkui, teisėjui Raymond Groarke pranešė, kad Dawid Szafirowski, kuris dabar yra šešerių metų, dėl blogų nuomojamo namo sąlygų ne kartą buvo guldomas į ligoninę, jam pastoviai buvo kviečiama greitoji pagalba.

Advokatė Lydia Bunni ir Emer Herlihy iš “Maguire McClafferty” advokatų kontoros, sakė, kad teismas patenkino berniuko Dawid motinos Urszula Szafirowska ieškinį ir atsakovai Damien ir Natasha Long bei “Ray Cooke Auctioneers” turės jį kompensuoti.

Advokatė teisme papasakojo, kad kaltinamieji teigė, kad vanduo, esantis ant sienų, dėl kurio atsirado drėgmė ir pelėsiai, pasirodė po to, kai Urszula Szafirowska ir jos vyras uždarė namo vėdinimo angas.

Tačiau advokatė sakė, kad berniuko tėvai tokį kaltinimą visiškai paneigė ir jis nebuvo įtrauktas į bylą.

Advokatė Lydia Bunni informavo, kad šeima nuomojo Longs šeimai priklausantį namą Cherrywood Grove, Clondalkin, Dubline, kuriam vadovavo Clondalkin įsikūrusi kompanija “Ray Cooke Auctioneers”. 2012 metų rugsėjį name pasirodė kondensato garai, o kartu su jais atsirado drėgmė ir pasirodė pelėsiai. Tą rudenį tėvai pastebėjo, kad jų sūnus Dawid turi krūtinės ląstos ir kvėpavimo problemų.

Dawid mama, dabar gyvenanti St John's Wood, Clondalkin, pareiškime teismui rašė, kad apie atsiradusią name drėgmę ir pelėsius buvo pranešta visiems atsakovams, tačiau jie nesiėmė jokių veiksmų, kad šią problemą išspręstų.

Po to Dawid du kartus buvo paguldytas į ligoninę ir jam daug kartų buvo kviečiama greitoji pagalba.

Berniuko mama, Urszula Szafirowska sakė, kad ji labai susirūpino dėl Dawid sveikatos, kada pastebėjo, kad vaikui kiekvieną kartą buvo vis sunkiau ir sunkiau kvėpuoti. Ji kreipėsi į šeimos gydytoją (GP), kuris jos sūnų nusiuntė į Tallaght ligoninės Vaikų skyrių, kur rentgenas parodė, kad vaiko kairysis plautis apimtas ūminio bronchito.

Advokatė sakė teismui, kad po gydymo stacionare Dawid buvo išrašytas į namus, kur vėl, dėl nepasikeitusių gyvenimo sąlygų, liga paūmėjo, atsirado  švokščiantis kvėpavimas ir vaikas vėl buvo paguldytas į ligoninę.

2014 metų rugpjūčio mėnesį Respiracinio centro pediatras-konsultantas  Peter Greally padarė išvadą, kad Dawid kvėpavimo sutrikimai yra sukelti drėgmės ir pelėsių.

Pasak advokatės, iš pradžių tėvai atsakovams pateikė 10 000 eurų ieškinį, tačiau teismas jį atmetė.

Vėliau, ligai paūmėjus ir dianozavus astmą, atsakovai pažadėjo sumokėti 20 000 eurų kompensaciją, kuriai teisėjas Raymond Groarke pritarė.


Maguire McClafferty Solicitors Office 224, The Capel Building, Mary's Abbey, Dublin 7. D07N4C6





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą