2017 m. lapkričio 27 d., pirmadienis

Airijos valstybė atsiprašė šeimos, kurios namą neteisėtai apieškojo Garda




Šalies Aukščiausias teismas pripažino Garda pareigūnų veiką neteisėtą po to, kai jie įsiveržė į Marek Topolnicki namus, esančius Ashmount, Clonsilla,  Dublin 15 ir be ten gyvenančių žmonių leidimo ieškojo asmens, kuris ten negyveno, praneša Journal.ie.


Šių metų vasario mėnesį Aukščiausio teismo posėdyje An Garda Síochána atsiprašė šeimos “dėl Garda pareigūnų priekabiavimo ir bauginimo”.

Marek Topolnicki kreipėsi į teismą dėl to, kad Garda pareigūnai, neturėdami orderio, įsiveržė į jo namus ir neteisėtai juos apieškojo. Teisme jis sakė, kad Gardaí per pastaruosius trejus metus jau aštuonis kartus buvo atvykusi į jo namus.

Pasak jo, 2016 metų kovo mėnesį į jo namus atvyko iki 12 Garda pareigūnų, kurie, belsdami į langus ir duris, reikalavao, kad juos įleistų į namus. Marek Topolnicki papasakojo, kad jam atidarius duris, šeši ar aštuoni Garda pareigūnai, nustumdami jį, įsiveržė į jo namus, o kiti slankiojo aplink namus.

Aukščiausias teismas pripažino, kad Garda, nepateikusi jokios konkrečios informacijos ir paaiškinimo šeimai, bei neturėdama orderio, iš tikrųjų tokiu elgesiu traumavo šeimą.

Teisme Marek Topolski patvirtino, kad pareigūnai neturėjo orderio, leidžiančio įeiti į jo namus, o išeidami iš namų liepė pasirašyti dokumentą apie tai, kad kratos metu nebuvo padaryta žala.

Naujos bylos klausymą Aukščiausias teismas inicijavo šių metų lapkričio pabaigoje, nurodant, kad bylos kaltininkai yra valstybė, An Garda Síochána komisaras, Teisingumo ir lygybės ministras bei šalies generalinis prokuroras.


Journal.ie susisiekė su Topolnicki šeima, tačiau jie atsisakė komentuoti šios naujos bylos eigą. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą