2017 m. lapkričio 7 d., antradienis

Ekonomistas David McWilliams: krizė nekilnojamojo turto rinkoje kirs per  Airijos ekonomiką



Ekonomistas David McWilliams prognozuoja, kad krizė nekilnojamojo turto rinkoje artimiausiais metais kirs per Airijos ekonomiką, praneša “Dublin Live”.


Airijos ekonomika po paskutinės krizės, įvykusios prieš devynerius metus, nuolat augo, nedarbas šalyje sumažėjo iki 6,1 proc.

Prognozuojama, kad nedarbo lygis kitais metais sumažės iki 5,7 proc., ir tai pats geriausiais rodiklis po 2008 metų ekonominės krizės.

Tačiau ekonomistas David McWilliams, kuris ekonominę krizę prognozavo dar prieš dešimtmetį iki jai prasidedant, dabar vėl mato nerimą keliančius ženklus ir, pasak jo, “istorija turėtų pasikartoti”.

Jis sakė: “Manau, kad situacija nekilnojamojo turto rinkoje yra burbulas, kuris bet kada gali sprogti. Trijų miegamųjų namas Dubline, kuriame ir aš užaugau, dabar kainuoja  450 000 eurų, o tai 10 kartų viršija vidutinį darbo užmokestį ir tai rodo, kad esame patekę į labai sunkią situaciją”.


Ekonomistą pirmiausiai domina, kodėl yra tokios didelės nekilnojamojo turto kainos ir kam tai naudinga. Pasak jo, 2008 metų ekonominė krizė buvo nuspėjama ir jos galima buvo išvengti. “Aš tai pamačiau anksčiau už daugelį kitų žmonių ir bandžiau įspėti dėl to kiek galia daugiau žmonių. Tą patį aš darysiu ir dabar”, - sakė jis. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą