2017 m. lapkričio 7 d., antradienis

Donegal grafystėje esantis „takeaway” buvo uždarytas, radus jame “žmogaus ekskrementų tvenkinį”



Indijos “takeaway” Donegal grafystėje buvo uždarytas praeitą mėnesį po to, kai Airijos maisto saugos tarnybos (Food Safety Authority of Ireland – FSAI) darbuotojai virtuvėje rado “žmogaus ekskrementų tvenkinį”, rašo Journal.ie.


Spalio mėnesį buvo uždarytas “Saffron takeaway”, esantis šalies šiaurinėje dalyje, Creeslough.

Buvo nustatyta, kad šioje maistu prekiaujančioje vietoje, be kitų pažeidimų, buvo rasta, kad žmogaus ekskrementai veržiasi iš po bulvių skutimo mašinos.

“Kadangi darbuotojai šia įranga naudojosi lauke, jie ant savo batų ekskrementus atnešdavo į virtuvę”, – rašoma uždarymo akte.


Airijos maisto saugos tarnyba (Food Safety Authority of Ireland – FSAI) be minėto pažeidimo rado aliejuje plūduriuojančias muses, kuris naudojamas picų kepimui.

Trys kitos įmonės, esančios Tipperary ir Cork grafystėje taip pat buvo uždarytos. 

“New York Pizza”, esanti Ballina, Tipperary grafystėje, buvo uždaryta dėl netinkamų maisto produktų ruošimo ir saugojimo sąlygų. Komisija nustatė, kad minėtoje įstaigoje tualetai nevėdinami, o vėdinimo angos yra užsikimšusios dėl dulkių, taip pat pro komisijos akis nepraslydo “juodai" purvinos medinės maisto pjaustymo lentutės.

“Beijing Taste Buffet”, esantis Cork mieste, buvo uždarytas, nes jo virtuvėje buvo rasta graužikų išmatų.

Galiausiai “Chick Chicken”, esantis Cobh, Cork grafystėje, buvo uždarytas trims paroms po to, kai jo patalpose buvo pastebėta gyva pelė.

FSAI generalinė direktorė Pamela Byrne sakė, kad ir toliau daugėja maisto įmonių, kurios neatitinka higienos reikalavimų. “Maisto įmonės turi pripažinti, kad jos yra teisiškai įpareigotos užtikrinti, kad maistas, kurį jos tiekia, yra saugus”, - sakė ji.

Informacija apie spalio mėnesį uždarytas kavines, restoranus, “takeaway” ir kt. rasite adresu:


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą