2017 m. lapkričio 27 d., pirmadienis

Centrinė statistikos tarnyba pripažįsta "nutekinusi" piliečių duomenis



Centrinė statistikos tarnyba (Central Statistics Office – CSO) pripažino darbuotojo klaidą, dėl kurios buvo rimtai pažeistos Duomenų apsaugos taisyklės, praneša “Irish Independent”.


Tūkstančių piliečių, kurie buvo įdarbinti CSO per gyventojų surašymą, asmeniniai duomenys netyčia tapo žinomi tretiesiems asmenims. 

Moteris, kuri buvo įdarbinta CSO per 2016 metais vykusį gyventojų surašymą, susisiekė su dienraščiu “Irish Independent” ir pranešė, kad CSO neteisėtai išsiuntė jos P45 formą kitam asmeniui.

Moteris sakė, kad dar apie 1000 žmonių sužinojo, kad CSO klaidingai persiuntė jų asmeninę informaciją tretiems asmenims, kurie ją vėliau panaikino. 

Moteris yra pasipiktinusi dėl tokios CSO klaidos, nes tai susiję su labai svarbia asmenine informacija.

CSO ne tik patvirtino apie ameninių duomenų apsaugos pažeidimą, bet ir pareiškė, kad tai susiję ne su 1000 darbuotojų, bet net su 3000 buvusių darbuotojų, kurie buvo įdarbinti tam laikotarpiui, kai vyko gyventojų surašymas.

Centrinės statistikos tarnybos (CSO) atstovas spaudai patvirtino, kad šių metų lapkričio 10-14 dienomis asmeninė P45 informacija, susijusi su 3000 buvusiais darbuotojais, buvo išsiųsta elektroniniu paštu ne jiems, o 4 pašaliniams asmenims ir tai yra Duomenų apsaugos įstatymo reikalavimų (Data Protection Acts – PDA) pažeidimas.

“Trys šios informacijos gavėjai patys buvę darbuotojai, kurie siekė prieiti prie savo P45 įrašų; ketvirtasis darbuotojas buvęs buhalteris. Klaida buvo aptikta lapkričio 14 d., su kiekvienu gavėju buvo nedelsiant susisiekta ir paprašyta el. laišku patvirtinti, kad jie informaciją panaikino. Tokie patvirtinimai buvo gauti. CSO apie šį pažeidimą nedelsiant pranešė Duomenų apsaugos komisaro biurui (Office of the Data Protection Commissioner – ODPC), o nukentėjusiems apie tai buvo išsiųsti informuojantys laiškai”, – sakė CSO atstovas spaudai, pabrėždamas, kad “konfidencialumas ir asmens privatumo apsauga yra pagrindinės CSO vertybės". – Nuoširdžiai atsiprašome visų, kurie nukentėjo dėl šios klaidos. Šiuo metu vyksta išsamus incidento tyrimas ir skubiai įgyvendinamos papildomos kontrolės priemonės, siekiant apsaugoti duomenis ir sustiprinti jų valdymą”.


Duomenų apsaugos komisaro biuro atstovas sakė: “Galiu patvirtinti, kad Centrinės statistikos tarnyba (CSO) pranešė apie pažeidimą, kuris buvo pateiktas Duomenų apsaugos komisarui (Data Protection Commissioner – DPC) ir daroma viskas, kad ateityje tokios klaidos nepasikartotų”.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą