2017 m. lapkričio 6 d., pirmadienis

Kai kurios HSE finansuojamos agentūros neteisėtai mokėjo atlyginimų priedus savo darbuotojams



Sveikatos apsaugos tarnybos (Health and Safety Executive – HSE) finansuojamose agentūrose darbo užmokesčio priedai buvo mokami 320 darbuotojų, pažeidžiant viešųjų išlaidų taisykles, praneša Independent.ie.


Piktnaudžiavimas lėšomis buvo atskleistas 15 agentūrų, kurios gauna mokesčių mokėtojų pinigus  ir kurie skirti sveikatos priežiūros paslaugų teikimui. Tačiau lėšos buvo naudojamos ne pagal paskirtį – piniginiai priedai buvo mokami darbuotojams.

Viešųjų lėšų netinkamas naudojimas buvo atskleistas Viešajam apskaitos komitetui (Public Accounts Committee – PAC) patikrinus kai kurias HSE finansuojamas sveikatos priežiūros agntūras. HSE personalo vadovė (head of human resources) Rosarii Mannion sakė, kad viešosios užmokesčio politikos pažeidimai nėra dideli, tačiau kai kurie atvejai yra “gana rimti”.

Iš 2700 organizacijų papildomai rasta dar 38 agentūros, kurioms HSE  už paslaugų teikimą neįgaliesiems ir ligoniams, serganties psichinėmis ligomis, sumokėjo 3,8 mlrd. eurų.

HSE personalo vadovė Rosarii Mannion sakė, kad gavusi tikrinimo rezultatus, ji paprašė kitas agentūras atlikti vidaus auditą.

Sveikatos apsauos tarnyba (HSE) buvo iškviesta į Viešąjį apskaitos komitetą (Public Accounts Committee – PAC), kad paaiškintų, kodėl pinigai buvo naudojami ne pagal paskirtį.

Buvo nustatyta, kad HSE sumokėjo beveik 4 mlrd. eurų išorinėms agentūroms, įskaitant ligonines, neįgaliųjų organizacijas ir kitas tarnybas, tačiau nesugebėjo sukontroliuoti, kaip buvo leidžiami pinigai. Be to, kai kurios agentūros nepateikė duomenų apie patikrinimo rezultatus.

Kai kurios HSE finansuojamos agentūros jau anksčiau buvo atsidūrusios skandalų centre dėl piktnaudžiavimo finansavimu ir dėl papildomų išmokų darbuotojams.

Kilus skandalui dėl HSE veiklos, jos vadovas Tony O'Brien atsakė, kad neturi “žmonių kariuomenės”, kad galėtų patikrinti kiekvieną agentūrą.


Sprendimas dėl pinigų grąžinimo turi būti priimtas iki šių metų pabaigos. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą