2017 m. rugpjūčio 28 d., pirmadienis

Viešųjų paslaugų kortelės greitai reikės, atnaujinant pasą

© Department of Foreign Affairs Foreign Affairs Minister Simon Coveney
 
Užsienio reikalų ministras Simon Coveney patvirtino, kad iki kitų metų pabaigos kiekvienas, kuris kreipsis dėl paso atnaujinimo, turės pateikti savo Viešųjų paslaugų kortelės kopiją, praneša Journal.ie.


Kai kuriais atvejais, kreipiantis dėl paso, Viešųjų paslaugų kortelės (Public Service Card - PSC) prašoma ir dabar, o nuo kitų metų pabaigos, pasak ministro, šios kortelės bus reikalaujama bet kuriuo atveju. 

Airijos piliečių laisvių taryba (The Irish Council of Civil Liberties) išreiškė susirūpinimą dėl kortelių naudojimo, o kai kurie teisės ekspertai sako, kad Viešųjų paslaugų kortelė yra “slapta” asmens tapatybės kortelė.

Airijos piliečiams nėra teisinio reikalavimo įsigyti kortelę, tačiau norint gauti socialines išmokas, Socialinės apsaugos departamentas reikalauja, kad žmonės šias korteles turėtų.

Penktadienį, kalbėdamas su “Journal.ie”, Kelių eismo saugos tarnybos (Road Safety Authority) vadovas Moyagh Murdock sakė, kad šiuo metu kortelės reikalauja tik laikant vairavimo teorijos testą, tačiau manoma, kad artimiausiu metu kortelės paslaugų spektras bus išplėstas ir ji bus reikalinga gaunant vairuotojo pažymėjimą.

Šiandien laidoje “Morning Ireland” Užsienio reikalų ministras patvirtino, kad kortelė jau greitai bus reikalinga tiek gaunat, tiek keičiant pasą.

Jis sakė, kad Pasų biurui (Passport Office) reikės “šiek tiek laiko”, maždaug 12 mėnesių, kad žmonės, pateikę PSC, galėtų naudotis biuro paslaugomis.

Po šių metų kovo mėnesį įvestų pakeitimų, visi, kurie pirmą kartą kreipiasi dėl paso gavimo ir kurie gyvena valstybėje, turi pateikti savo Viešųjų paslaugų kortelės nuotrauką.

Ši taisyklė taip pat taikoma visiems suaugusiems, kuriems pasas buvo išduotas iki 2005 metų ir kurie kreipiasi dėl pamesto, pavogto ar sugadinto paso atstatymo.

Viešųjų paslaugų kortelė buvo įvesta 2012 metais kaip priemonė, leidžianti įvairios valstybinėms institucijoms identifikuoti piliečius. Viešųjų paslaugų korteles (Public Service Cards - PSC) nemokai išduoda Socialinės apsaugos departamentas.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą