2017 m. rugpjūčio 22 d., antradienis

Rugsėjyje pradės veikti “Clontarf” jūros vandens vonios


Rugsėjo mėnesį maždaug šešioms savaitėms atsidarys atnaujintos “Clontarf” jūros vandens vonios, taip pat duris atvers naujas paviljono kavinės baras ir restoranas. Komplekso restauravimo darbai tęsėsi metus ir kainavo apie 2 milijonus eurų, praneša Independent.ie.

David Cullen ir jo motinai Mary Cullen jūros vandens vonios priklausė daugiau nei ketvirtį amžiaus ir tarnavo ne tik visam miestui, bet ir dėl šalia esančios Dublino greito tranzito sistemos (Dublin Area Rapid Transit System – DART) buvo lengvai pasiekiamos ir Wicklow gyventojams. Jūros vandens vonios užėmė ypatingą vietą Dublino miesto tarybos linijiniame parke, kurį sudaro apželdinti plotai ir pėsčiųjų takai tarp Clontarf-Howth Road  ir Airijos jūros.

David Cullen patvirtino, kad kompanija visiškai rekonstravo ir atnaujino jau esančias jūros vandens voneles, kurios ten egzistavo nuo 1890-ųjų ir vanduo joms dabar, kaip ir anksčiau, bus imamas iš Dublino įlankos (Dublin Bay).

Dideliame atvirame baseine yra įrengtas šliuzas, kuris leis filtruotą ir švarų vandenį iš Airijos jūros, kuris, kas keletą savaičių, bus atnaujinamas.  Baseine oro temperatūra prilygs natūraliai oro temperatūrai, o vanduo bus šildomas.

Komplekso restauravimo darbai buvo pradėti 2016 metų rugsėjo mėnesį, juos tikimasi pilnai užbaigti iki šių metų rugsėjo vidurio. 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą