2017 m. rugpjūčio 15 d., antradienis

Nauja kampanija Airijoje ragina kovoti su rasizmu


Airijos viešojo transporto kompanijos pradėjo anti-rasistinę kampaniją “We’re made of the same stuff” (Mes visi iš to paties padaryti). Kampanija, bendradarbiaujant su Airijos Imigrantų taryba, Dublino miesto taryba ir “Transport for Ireland”, ragina žmones pranešti apie visus rasinės apraiškos ir prievartos atvejus viešojo transporto sistemoje, praneša Journal.ie.


Tokias kampanijas Airijos transporto darbuotojai organizuoja jau penktus metus, "nes mūsų darbo pobūdis parodė, kad jos yra reikalingos," Journal.ie sakė organizatoriai.

Dublino Dame gatvėje galima pamatyti didžiulį plakatą, kuris skelbia, kad “Mes visi iš to paties padaryti… Pasakykime ne rasizmui”  (“We’re all made of the same stuff… Say no to racism”).


Brian Killoran, Airijos Imigrantų Tarybos generalinis direktorius sakė, kad žmonėms suteikta “didžiulė galimybė išsiųsti keletą tikrai stiprių žinučių”.

Pasak jo, pirmiausia, Airijos transporto paslaugas teikiančios kompanijos jokiu būdu netoleruoja rasizmo. Antra, svarbu vertinti žmonių įvairovę, kuri egzistuoja tiek visoje Airijoje, tiek ir viešojo transporto paslaugas teikiančiose bendrovėse. "Airija per keletą metų labai pasikeitė, o tai yra labai teigiamas visų mūsų indėlis," – sakė jis.

“Dublin Bus’” etninės mažumos sudaro 17 proc. kompanijoje dirbančių darbuotojų. “Bus Éireann” kompanijoje dirba 33 tautinių mažumų atstovai ir 30 skirtingų tautybių žmonių.

“Transport for Ireland” generalinė direktorė Anne Graham sakė, kad negali tvirtinti, kad ši kampanija padės visiškai išgyvendinti rasizmo apraiškas šalyje, bet visi mato, kad “per pastaruosius keletą metų Airija tapo įvairesnė ir brandesnė, tačiau tai nereiškia, kad mes galime būti ramūs – reikia ir toliau kovoti su rasistiniais prietarais ir netolerancija".

Iš viso per artimiausias kelias savaites Airijos transporto kompanijos pristatys 1065 plakatus, kurie skatins žmones įsitraukti į kovą prieš rasizmą.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą