2017 m. rugpjūčio 23 d., trečiadienis

Išėjęs iš Dublino ligoninės, žmogus susmuko gatvėje 

© Provided by Irish Independent Deputy John Brady 

Praėjusį trečiadienį į pietų Dubline esančią St Columcille ligoninę atėjęs 50-ies metų vyras skundėsi skausmais krūtinės srityje. Tačiau jam buvo pasakyta, kad pirmiausia jis turi kreiptis į savo šeimos gydytoją (GP), kad gautų siuntimą į ligoninę, rašo "Irish Independent". 

Po tokio paaiškinimo vyras išėjo iš ligoninės laukti autobuso, kad nuvyktų pas savo GP gydytoją.

Netikėtai nuo širdies smūgio jis nugriuvo pagrindinėje Bray gatvėje – praeiviai, kol atvyko greitosios pagalbos automobilis, bandė jam padėti.

Atvykę medikai vyrą nuvežė į St James ligoninę, kur jam buvo atlikta operacija.

Sinn Féin partijos atstovas John Brady, sužinojęs apie šį įvykį, liepė nedelsiant ištirti, kodėl ligoninė, užuot suteikusi neatidėliotiną pagalbą skausmus kenčiančiam žmogui, nusiuntė jį pas GP gydytoją, kad tas išrašytų siuntimą į ligoninę.   

Nukentėjusio vyro šeima politikui John Brady pateikė išsamią bylos informaciją – tiek politikas, tiek nukentėjusio vyro šeima reikalauja skubių šio įvykio tyrimų.

“Mes tiriame gyvybės ir mirties klausimą, - sakė John Brady leidiniui "Irish Independent". - Aš ieškojau susitikimo su ligoninės vadovybe, siekdamas išsiaiškinti, kokie  protokolai ir procedūros galioja ligoninėje. Taip pat raginu Sveikatos apsaugos ministrą Simon Harris, kad jis atliktų išsamų HSE  (Health and Safety Executive) tyrimą”.

2013 metų lapkričio mėnesį St Columcille ligoninėje Skubios medicininės pagalbos skyrius buvo uždarytas. Dėl šios priežasties skubios medikų pagalbos reikalaujantys pacientai nukreipiami į St Vincent ligoninę. Tačiau St Columcille ligoninėje yra Medicinos vertinimo ir Traumų skyriai.

Leidiniui "Irish Independent" St Columcille ligoninė atsisakė komentuoti “pavienį atvejį”, tačiau jos atstovas spaudai paaiškino, kad “Medicinos vertinimo skyrius (Medical Assessment Unit – MAU) priima pacientus, kurie kreipiasi dėl ūmių sveikatos sutrikimų, tokių, kaip krūtinės ląstos infekcija, šlapimo takų infekcija, giliųjų venų trombozė, anemija, karščiavimas ir galvos skausmas. MAU skyrius dirba septynias dienas per savaitę nuo 8 iki 18 val. Skyrius priima pacientus su GP siuntimais ir iš Sent Vinsent universitetinės ligoninės. “2016 metais į Medicinos vertinimo ir Traumų skyrius iš viso kreipėsi 12 778 pacientai”, - pridūrė atstovas spaudai.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą