2017 m. rugpjūčio 1 d., antradienis

Airių vyresnioji karta keliauja daugiau už kitus savo bendraamžius europiečius


“Eurostat” duomenys rodo, kad 73 proc. 65 metų ir vyresnio amžiaus airių linkę keliauti, o Europoje tokių žmonių skaičius vidutiniškai sudaro 66 proc. Didesnis vyresnio amžiaus keliautojų skaičius užfiksuotas tik trijose šalyse: Belgijoje – 91 proc., Liuksemburge – 99 proc. ir Šveicarijoje jis sudaro 74 proc., praneša “The Irish Times”.


Airijos Centrinis statistikos biuras (Central Statistics Office – CSO) duomenis apie keliaujančius į užsienį pagal amžiaus kategorijas pradėjo fiksuoti tik nuo 2000 metų. Tais metais iš Airijos (įskaitant Šiaurės Airiją) keliautojų, kurių amžius nuo 60 iki 69 metų, užfiksuota 330 000 ir jie užsienyje praleido daugiau kaip 3,2 milijono naktų. Iki 2006 metų šios amžiaus grupės keliautojų skaičius išaugo iki 815 000, o naktų skaičius padvigubėjo ir siekė iki 6,8 milijono naktų, praleistų svetur. 2000 metais keliaujančių airių, kurių amžius buvo 70 ir daugiau metų, buvo 145 000, o tai reiškia, kad svetur jie praleido 1,6 milijono naktų. Po šešerių metų šis skaičius išaugo iki 342 000 keliautojų, kurie užsienyje praleido 3,4 milijono naktų.

Airijos kelionių agentų asociacijos vadovas Pat Dawson (Irish Travel Agents Association) sako, kad toks vyresnio amžiaus airių pomėgis kelionėms siejamas su tuo, kad vaikai jau užauginti, jie neturi jokių paskolų, be to, jų pensijos stabilios.


“Age Action” advokatas Justin Moran priduria, kad vyresnių airių pomėgis keliauti dar siejamas ir su didėjančiomis disponuojamosiomis pajamomis, be to, į rinką atėjus pigiems vežėjams, kelionių išlaidos gerokai sumažėjo, o taip pat nereikėtų pamiršti ir apie vyresniosios kartos vaikus, kurie gyvena užsienyje ir kuriuos tėvai nori aplankyti bent jau kartą per metus. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą