2017 m. rugpjūčio 10 d., ketvirtadienis

Airijos ūkininką ištiko šokas, laukuose suradus gyvatę


Ūkininką iš Milford, Donegal grafystės, atėjusio į laukus patikrinti savo galvijų, ištiko šokas, kuomet jis akis į akį susidūrė su gyvate, rašo "Irish Mirror".

Iš pradžių ūkininkas manė, kad tai vamzdžio gabalas, bet atidžiau įsižiūrėjęs pamatė, kad to “vamzdžio” galva juda.

Atsitokėjęs jis dviejų pėdų ilgio gyvatę įbruko į krepšį ir atnešė ją “LK Pets” parduotuvę, esančią Letterkenny, kad sužinotų, ką su ja toliau daryti.

Parduotuvėje dirbusi Emma Curran apsidžiaugė, išvydusi tokį radinį. “Ūkininkas buvo šiek tiek išsigandęs savo radinio, tačiau tokios reptilijos yra gana draugiškos ir paklusnios, tačiau, susidūrus su gyvate, geriau žinoti, kokia tai yra gyvatė. Ši – kukurūzų gyvatė (Corn Snake), ji pakankamai jauna ir maloni, be to, auginta nelaisvėje. Ji turėjo būti laikoma šilumos lempa šildomame akvariume ir šeriama pelėmis, kitaip ilgai lauke ji nebūtų išgyvenusi," – sakė ji. 

Pasak Emma Curran, ši gyvatė gali išaugti iki penkių pėdų ilgio ir ji galėtų būti puikus eksponatas “LK Pets” parduotuvei, tačiau jie pasistengs rasti šeimininką ir grąžinti jam gyvatę.  

Jeigu gyvatės savininkas nebus rastas, ji bus pasiūlyta Donegal mini zoologijos sodui, kuris, tikimasi, mielai ją priglaus.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą