Prancūziškos virtuvės restoranas „Le Pastis“
Dublino pietinėje dalyje, Blackrock, duris
atvėrė nuostabus prancūziškos virtuvės restoranas, kuris buvo pavadintas
tradicinio prancūzų anyžių aperityvo „Pastis“ garbei. Jau nuo seno žinoma, kad
šis puikus gėrimas suvienija visus užstalės svečius. Restoranas „Le Pastis“ siūlo šiuolaikinės
prancūziškos virtuvės patiekalus, kurių paruošimui naudojami tik švieži,
ekologiški Airijos tiekėjų produktai.
Iš pirmo žvilgsnio „Le Pastis“ interjeras atrodo
modernus, bet iš tikrųjų jo dvasia persunkta klasikinėmis prancūzų
tradicijomis.
Prancūzų restoranas turi platų patiekalų
asortimentą labai priimtinomis kainomis. Prancūziškos virtuvės mėgėjai tikrai
turės ką pasirinkti iš restorano siūlomo meniu – čia ne tik galėsite skaniai ir
nebrangiai papietauti ar pavakarieniauti, bet ir išbandyti ypatingą „Early Bird“ pasiūlymą.
Neabejojame, kad jums patiks pietums pasiūlyta
svogūnų sriuba už 5 eurus ir burgundiškas jautienos kepsnys „Boeuf Bourguignon“
už 10,95 eurus.
Nuo 17.30 iki 19.00 val. už 23,50 eurų
galėsite išbandyti „Early bird“ meniu
siūlomus patiekalus ir, žinoma, „a la carte”
meniu, skirtą gurmanams.
Tik „Le Pastis“ restorane galėsite paragauti
garsaus varlių kojelių užkandžio tik už 9 eurus ir šerbeto, kurį prancūzai
pateikia ne kaip desertą, o kaip šaltą užkandį. Jie sako, kad tik toks derinys pilnai
atskleidžia tikrąjį pagrindinio patiekalo skonį.
Meniu jūs taip pat rasite prancūziškų austrių
ir didelį jūros gėrybių pasirinkimą, o mėsos kepsniai, iškepti ant grotelių, savo
skoniu nustebins net pačius reikliausius klientus.
Kiekvienas patiekalas, garnyras ir padažas restorane „Le Pastis“ prilygsta kulinarijos šedevrui.
Burgundiškas jautienos kepsnys „Boeuf
Bourguignon“ – vienas iš populiariausių „Le Pastis“ lankytojų patiekalų. Kaip
žinoma, „kilnios“ skerdienos dalys reikalauja papildomo apdorojimo, o
patiekalai ilgo paruošimo, gal todėl juos ir rinkdavosi prancūzų aristokratai, o
žemesniam sluoksniui likdavo prastesnė skerdiena. Todėl jie, kad mėsa būtų minkštesnė,
sugalvojo, kad ją kurį laiką reikia troškinti vyne, kurio, beje, nei vienuose
namuose niekada netrūkdavo. Po gana ilgo terminio apdorojimo, jungiamuose audinio
sluoksniuose esantis kolagenas pavirsta į želatiną ir net pats kiečiausiais
mėsos gabalas tampa minkštu ir sultingu, o vynas tampa gardžiu ir tirštu
padažu. Taip gimė valstiečių patiekalas, kuris vėliau tapo Prancūzijos virtuvės
klasikiniu patiekalu, kurį mes žinome kaip burgundišką jautienos kepsnį.
Palaipsniui šis mėsos paruošimo būdas tapo
Prancūzijos nacionalinės virtuvės pasididžiavimu, nors šis patiekalas
tarptautinę šlovę įgijo palyginti neseniai.
Kurį laiką apie šį patiekalą žinojo tik tie,
kuriems teko išbandyti prancūziškos virtuvės patiekalus – netgi ne visi prancūzai apie jį girdėjo.
Viskas pasikeitė po to, kai TV ekranus užkariavo kulinarijos talentas Julia Child,
kuri Amerikos namų šeimininkes mokė prancūzų
gastronomijos gudrybių ir to dėka šio patiekalo paruošimo paslaptis greitai
išplito po visą pasaulį.
Bet ir tai dar ne viskas – Restorano „Le
Pastis“ desertinis meniu siūlo įvairų ledų, šokoladinių tortų, beze ir kitokių
skanumynų pasirinkimą.
„Le Pastis“ puiki vieta organizuoti šeimos šventę,
atšvęsti jubiliejų ar tiesiog surengti vakarėlį.
Restorane yra pokylių salė, kurioje telpa apie
70 svečių – ji įrengta taip, kad nei jie, nei jūs netrukdysite vieni kitiems.
Restorano steigėjai – Nick ir Irma Spelman iš
Suomijos.
Virtuvės šefas Nick, prieš atidarymas
prancūzišką restoraną Helsinkyje, 2012 metais, dirbo Airijoje. 2005, 2007 ir
2009 metais jis buvo pripažintas geriausiu virėju, ruošiant patiekalą iš laukinių
gyvūnų mėsos.
Pietūs restorane penktadieniais ir
šeštadieniais: 12.00 – 15.00 val.
Vakarienė: antradieniais – ketvirtadieniais: 17.30 – 21.00 val.
Penktadieniais ir šeštadieniais restoranas dirba nuo 17.30 val. iki paskutinio
kliento.
Sekmadieniais restoranas dirba pagal užsakymą.
Išeiginė diena – pirmadienis.
Tel.: 01-2836880, mob.: 0857168116
E-mail: info@lepastis.ie
Interneto svetainė: www.lepastis.ie
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą