2017 m. sausio 28 d., šeštadienis

Kompanija “Bus Éireann” stovi ant streiko slenksčio

“Bus Éireann” pradeda rengtis visuotiniam streikui po to, kai kompanijos vyriausiasis vykdantysis direktorius Ray Hernan informavo darbuotojus, kad nuo kito mėnesio jiems bus mažinami atlyginimai, praneša Irish Independent.ie. 



Ray Hernan sakė, kad nuo vasario 20 dienos kompanijos darbuotojams priemokos už nepatogų darbo laiką (premium shifts) bus sumažintos 20 centų, mokėjimai už budėjimą pagal tvarkaraštį bus “nukirsti”, taip pat bus sumažintas viršvalandinis dabo apmokėjimas. Be to, 10 centų bus sumažintos visos kitos išmokos, o ligos pašalpa bus mokama atsižvelgiant tik į atlyginimą. 

Profąsungos paskaičiavo, kad esant tokiai įmonės politikai, darbuotojų atlyginimai sumažės 30 centų, tačiau Ray Hernan nuomone, darbo užmokestis vidutiniškai sumažės tik 10 centų. Jis pripažino, kad “Bus Eireann” finansinė situacija yra kritinė ir kompanija šįmet neteks nuo 8 iki 9milijonų eurų.

Paslaugų, Pramonės, Profesinė ir Techninė sąjunga (The Services, Industrial, Professional and Technical Union – SIPTU) ir Nacionalinė autobusų ir geležinkelininkų sąjunga (The National Bus and Rail Union – NBRU) dienraštį “The Irish Independent” informavo, kad jeigu šie ketinimai ištikrųjų bus gyvendinti, kompanijos darbuotojai pradės visuotinį streiką.

Kompanijos vyriausiojo vykdančiojo direktoriaus nuomone, jeigu darbuotojai pradės streikuoti, tai atneš dar didesnių finansinių nuostolių kompanijai. “Aš jau informavau darbuotojus, kad me esame ties bankroto riba, o streikai gali atimti iš mūsų ir tas darbo vietas, kurias dar turime. Mes turime imtis tokių veiksmų, kurie užtikrintų tolesnį kompanijos gyvavimą ir padėtų išsaugoti daug perspektyvių darbo vietų. Mums būtina, kad kompanijos darbuotojų atstovai ir profsąjungos surastų bendrą kalbą ir pasiūlytų variantą, kuris tenkintų visas puses. Galbūt po vasario 20 dienos mes įvesime lankstesnius darbo metodus ir peržiūrėsime autobusų tvarkaraščius, tačiau tikrai stengsimės, kad nuo to nenukentėtų keleiviai”, – sakė jis.

Kompanijos vadovas taip pat informavo, kad mokyklos autobusų vairuotojai nėra įtraukti į “Bus Eireann” gresiančių permainų procesą, nes jie dirba pagal kitas darbo sutartis.

Atlyginimai ir įvairios priemokos kompanijoje bus sumažintos nuo šių metų vasario 20 dienos.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą