2017 m. sausio 7 d., šeštadienis

Kokie yra uždarosios akcinės bendrovės įkūrimo privalumai?


Pagrindinis uždarosios akcinės bendrovės įkūrimo privalumas yra tas, kad atskiriate teisinę atsakomybę. Tai reiškia, kad direktorių ir akcininkų asmeninis turtas yra apsaugotas; t.y. kreditoriai gali išieškoti užmokestį tik iš bendrovės.Taip pat yra ir kitokių pobūdžių bendrovių, pavyzdžiui, garantijos apribota bendrovė arba įmonė (kurios teisinė atsakomybė neribota). Tačiau uždara akcinė bendrovė yra viena iš dažniausiai užregistruojamų bendrovių. Yra pastebėta, kad klientai ir tiekėjai daugiau pasitiki uždarosiomis akcinėmis bendrovėmis. Kai jūsų įmonė yra užregistruota kaip už-dara akcinė bendrovė, registravimo vardas yra apsaugotas ir jis negali būti naudojamas kitų įmonių/bendrovių. Tai labai svarbu, kai stengiatės sukurti savo bendrovės unikalų pavadinimą, kuris išskirtų jus iš kitų paslaugų tiekėjų/ bendrovių.

Kokie yra uždarosios akcinės bendrovės įkūrimo trūkumai?

Uždarosios akcinės bendrovės direktorius/akcininkai prisiima didelę atsakomybę ir pareigas. Į pareigas įtraukta metinė mokesčių ataskaita ir audito patikrinti finansų išrašai Bendrovių Biurui (CRO). Taigi dalis bendrovės informacijos bus viešai prieinama internetu per Bendrovių Biuro registrą. Daugiau informacijos rasite www.cro.ie.

Kaip užregistruoti uždarą akcinę bendrovę Airijoje?

Kad galėtumėte užregistruoti uždarą akcinę bendrovę, turėsite Bendrovių Registracijų Biurui pateikti žemiau nurodytus dokumentus kartu su 300,00 eurų registracijos mokesčiu (visos reikalingos paraiškos yra CRO internetiniame puslapyje):

1. Steigimo įstatų nuostatus. Šis dokumentas apibrėžia svarbiausius faktus apie bendrovę: pavadinimą, bendrovės tikslus ir ar tai uždara akcinė bendrovė ar ne.

2. Sutarties įstatų nuostatus. Šiame dokumente bus nurodytos taisyklės, kuriomis vadovausis bendrovė. Patartume kreiptis į advokatą, kuris galės surašyti jūsų bendrovei steigimo ir sutarties įstatų nuostatus, įtraukdamas reikalingus duomenis.

3. Paraiška A1. Šioje paraiškoje reikės nurodyti bendrovės pavadinimą, biuro adresą, kompanijos sekretorės duomenis, akcininkų vardus ir adresus, bendrovės akcijų kapitalą ir parduotų akcijų procentą. Paraiškos dalį sudaro įstatyminis pareiškimas, kurį reikės pasirašyti dalyvaujant advokatui, patvirtinant, kad visi bendrovių akto reikalavimai yra patenkinti. Bendrovės įsteigimas dažniausiai užtrunka 15 darbo dienų.

Kokie mokesčiai turi būti mokami, užregistravus uždarą akcinę bendrovę?

Uždara akcinė bendrovė yra priskiriama prie korporacijų mokesčių tipo bendrovių. Šis mokestis yra mokamas nuo 12,5 proc. bendrovės pelno. Nuo ne prekybos tipo pelno yra mokamas 25 proc. mokestis.

Noriu užsiregistruoti kaip specialistas (sole practitioner). Ar tai geresnis pasirinkimas tokiam mažam verslui kaip manasis?

Daug paprasčiau užsiregistruoti kaip specialistas (sole practitioner). Tačiau didžiausias skirtumas tarp specialisto ir uždarosios akcinės bendrovės yra tas, kad jei jūs bankrutuosite, kreditoriai gali konfiskuoti jūsų asmeninį turtą. Taip pat jums reikės užsiregistruoti mokesčių inspekcijoje kaip specialistui, dirbančiam pagal patentą. Savo verslo pavadinimą turėtumėte užregistruoti bendrovių registracijos biure.

Griffin Solicitors, Advokatai. Notaro paslaugos.
Gabriel House, 6 Cypress Park, Templogue, Dublin 6W
Mes dirbame 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę.
Mob.: 0862179620

Jeigu jums reikia teisininko patarimo, prašau paskambinti tel.:
0862179620 arba parašyti elektroninį laišką: inga@griffinsolicitors.ie

Apsilankykite mūsų internetinėje svetainėje

http://griffinsolicitors.ie/?lang=lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą