2017 m. balandžio 22 d., šeštadienis

Parašiutininko šuolis baigėsi tragiškai


Šiandien rytmetį vyras, su parašiutu šokęs nuo Moher klifų, dabar ligoninėje kovoja už savo gyvybę, praneša Independent.ie.  


Incidentas įvyko maždaug 7 valandą ryto, kai taip vadinamoje Aill Na Searrach Mohero klifų dalyje, grafystėje Clare, trys vyrai šį rytą nuėjo atlikti “bazinį” šuolį. “Bazinis” šuolis  tai šuolis su parašiutu ar dėvint specialų “wingsuit” kostiumą nuo tam tikros klifų vietos . 

Pirmasis vyras šį šuolį atliko sėkmingai – nelaimė ištiko antrąjį vyrą. Iš pradžių buvo neaišku, kas atsitiko – ar neišsiskleidė parašiutas, ar išsiskleidė per vėlai ir vyras nukrito į vandenyną.

Apie incidentą nedelsiant buvo pranešta Airijos pakrančių apsaugos ir greitosios pagalbos tarnyboms. Kranto apsaugos valtis “Doolin” priplaukė pakankamai arti kranto ir trys nariai bandė aprišti parašiutininką, kad jį galėtų pakelti sraigtasparnis. 

Oro sąlygos buvo geros, vandenyno bangavimas palyginti nedidelis, todėl Pakrančių apsaugos sraigtasparniui “Rescue 115” pavyko priskristi arti klifų ir įkelti nukritusį parašiutininką į sraigtasparnį. 

Krante laukusi greitosios pagalbos mašina labai stipriai sužeistą vyrą transportavo į Galway universitetinę ligoninę, kur gydytojai patvirtino jo kritinę būklę.

Gardaí iš Ennistymon pradėjo incidento tyrimą.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą