2017 m. balandžio 29 d., šeštadienis

Kur gyvena daugiausia milijonierių?


Kaldinimas milijonų dolerių vertės likimą nėra toki puiki pergalė, kaip daugelis galvoja. Milijonierius persekioja, jiems pavydi – tačiau milijonierių pasaulyje vis daugėja. Pasak Globalios gerovės duomenų knygos (Global Wealth Databook) “Credit Suisse” informacijos, dabar beveik  33 milijonai žmonių pasaulyje deklaruoja, turintys vieno milijono dolerių vertės kapitalą. O milijonierių  klubo nariais yra  apie 200 000 žmonių iš 18 pasaulio valstybių, praneša “Business Insider”.

Vien JAV gyvena 13,6 mln. milijonierių ir tai sudaro 41 procentą visų pasaulio milijonierių – Amerikoje jų yra daugiau, negu kitose šalyse kartu paėmus.

Šveicarijoje, pavyzdžiui, daugiausia milijonierių tenka vienam šalies gyventojui – beveik 12 procentų suaugusių šios šalies gyventojų yra milijonieriai, o tai reikškia, kad vienas iš devynių šalies gyventojų yra milijonierius.

Milijoninį kapitalą turinčių žmonių skaičius nebūtinai yra šalies turtingumo rodiklis.  Nepaisant to, kad Amerikoje gyvena daugiausia milijonierių, vidutinis kiekvieno suaugusio amerikiečio turtas sudaro 44 977 dolerius. Vokietijoje, kur gyvena irgi nemažai milijonierių, vidutinis kiekvieno gyventojo turtas sudaro 42 833 dolerius,  Švedijoje –  39 692 doleriai, o  Kinijoje – 4 885 doleriai.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą