2017 m. balandžio 3 d., pirmadienis

Airiškus pasus galima bus atnaujinti per internetą

Užsienio reikalų ministras Charlie Flanagan pradėjo naują paslaugą - Online Passport Application Service (OPAS), kuri leis suaugusiems Airijoje  gyvenantiems  piliečiams  ir airiams  visame  pasaulyje  atnaujinti savo pasų  duomenis per departamento  interneto  svetainę.


Pareiškėjai taip pat turės galimybę pamatyti naujos paslaugos galimybes internetu, realiuoju laiku.

Ši nauja paslauga pradėta teikti nuo šių metų kovo 30 dienos tik suaugusiems (virš 18 metų) ir tik paso duomenų atnaujinimui. Pirmą kartą pareiškusiems norą gauti airišką pasą ir vaikams ši nauja paslaugos forma netaikoma - išlieka dabartinė  pasų gavimo sistema.

Minėta paslauga leis piliečiams atnaujinti savo pasų duomenis ir asmens korteles internetu, nepriklausomai nuo jų buvimo vietos. Manoma, kad paslauga bus ne tik patogi ir saugi, bet ir leis sumažinti dokumentų peržiūros laiką. Žmonės, norėdami pasinaudoti minėta paslauga, informaciją gali rasti departamento tinklalapyje www.dfa.ie.

Ši  iniciatyva yra dalis šalies pasų reformos programos, kuria siekiama modernizuoti Airijos pasų ir pasų kontrolės sistemas Airijos piliečiams, gyvenantiems tiek šalyje, tiek ir užsienyje.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą