2017 m. balandžio 15 d., šeštadienis

Norite aplankyti artimųjų kapus – ruoškite du eurus

Nuo gegužės 2 dienos, žmonės, laidodami savo artimuosius ar važiuodami aplankyti jų kapų į Dardistown kapines, Santry, turės sumokėti po 2 eurus už kiekvieną automobilį, įvažiavusį į kapinių teritoriją ar prisiparkavusį kapinių automobilių stovėjimo aikštelėje. Pasak dienraščio “The Irish Independent”, “tai jau žemiau bet kokios kritikos”.



Jeigu jūs galvojate, kad jums pavyks įvažiuoti į kapines nepastebėtam, klystate – jus sustabdys užtvaras ir jūs turėsite mokėti už įvažiavimą ar parkavimą į nemokamas kapines.

Vietinės tarybos nario Justin Sinnott nuomone, “tai nėra teisinga, kad žmonės turės mokėti už parkavimą kapinėse arba įvažiavimą į kapinių teritoriją”, – piktinosi jis dienraščiui “The Irish Independent”.

Nejaugi nebuvo kitų būdų, kaip išspręsti šią problemą? Juk lankyti išėjusius Anapilin artimuosius yra mūsų teisė ir atrodo, kad jos niekas ir niekaip negali nei atimti, nei apmokestinti. Jeigu tai yra atsakas į parkavimo problemas, nejaugi negalima buvo rasti kitų būdų, kaip išspręsti šią problemą?

Ženklas, pastatytas už kapinių, teigia: ”Visos pajamos, gautos už automobilių parkavimą, bus skirtos Dardistown kapinių plėtrai ir priežiūrai. “Glasnevin Trust” yra ne pelno organizacija, tai – labdaros organizacija.”

Kapinių automobilių stovėjimo aikštelės dydis buvo sumažintas, o tai reiškia, kad kapinių vadovai tikisi, jog imant mokestį už automobilio parkavimą, mažiau žmonių lankysis kapinėse ir bus daugiau vietos aikštelėje.

Organizacija “Glasnevin Trust”, kuriai priklauso minėta automobilių stovėjimo aikštelė, tai patvirtina: ”Mokestį įvedėme padidėjus automobiliui srautui į kapines.” Ir priduria: “Be to, mes dažnai susiduriame su problema, kuomet žmonės įvairias buitines atliekas meta į kapinių teritorijoje pastatytas šiukšlių dėžes, o mums jas reikia išvežti, o tai yra mokama paslauga.”


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą