2017 m. spalio 30 d., pirmadienis

Vyriausybė kol kas nežino, kaip pažaboti viešąsias paslaugas teikiančių tarnybų streikus




Šalies premjeras Leo Varadkar kol kas nepateikė jokių konkrečių pasiūlymų, kaip pažaboti streikus, kuriuos organizuoja kompanijos, teikiančios gyvybiškai svarbias viešąsias paslaugas. Per rinkimų kampaniją duotas pažadas, kad Vyriausybė pristatys planą, kaip išvengti svarbiausių viešųjų tarnybų streikų, kol kas taip ir lieka pažadu, rašo Independent.ie.


Premjero nuomone, prie tokių tarnybų turėtų būti priskirtos tarnybos, nuo kurių priklauso žmogaus “gyvybė ar mirtis” ("life or death"), įskaitant oro eismo kontrolės ir skubios pagalbos tarnybas. Pasak Leo Varadkar, “dėl streikų, kurias rengia svarbiausios viešosios ir saugumo tarnybos, žmonės neturėtų patirti papildomų nepatogumų”.

Paklaustas, kada šalis priims sprendimą dėl streikų apribojimo, premjeras atsakė, kad šiuo metu nėra numatyta jokios konkrečios datos. Tačiau Leo Varadkar patikslino, kad jis sieks ne uždrausti streikus, bet juos apriboti. Tai reikštų, kad Darbo teismui pateikus rekomendacijas dėl streikų, jų rengėjai negalėtų jas atmesti ir balsuoti dėl tolesnių streikų veiksmų.

 “Fianna Fáil” partija atsisakė palaikyti šį premjero pasiūlymą.

Nacionalinės autobusų ir geležinkelių sąjungos (National Bus and Railworkers' Union) generalinis sekretorius Dermot O'Leary šį planą apibūdino kaip “populistinį”, o SIPTU profsąjungos atstovas Gene Mealy perspėjo, kad sąjungos kovos prieš tokio plano įgyvendinimą.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą