2017 m. spalio 12 d., ketvirtadienis

Perspėjimas įmonėms po kibernetinio išpuolio prieš maisto parduotuvių tinklą “Musgrave”




Prieš kelias dienas “Musgrave” mažmeninės prekybos tinklas susidūrė su kibertakomis, todėl ekspertai įspėja, kad nusikaltėlių įsilaužimai tampa vis dažnesni, o jų naudojamos programos vis sudėtingesnės, informuoja “The Irish Times”.


Ekspertai baiminasi, kad du trečdaliai visų ekonominių nusikaltimų, kuriuos patirs Airijos įmonės iki 2019 metų, bus susiję su elektroniniais nusikaltimais.

IT ekspertai pirmadienį patvirtino, kad tokios mažmeninės prekybos parduotuvės kaip “SuperValu”, “Centra” ir “Daybreak” buvo kiberatakų taikinyje, tačiau jas pavyko “atremti” ir kol kas nėra jokių įrodymų, kad klientų ar tiekėjų finansiniai duomenys buvo “nutekinti”.

“Musgrave” prekybos tinklas operatyviai paragino klientus pasitikrinti jų banko kortelių duomenis, o IT ekspertai įdiegė pažangias technines pataisas, antivirusinę programinę įrangą, kad operatyviai atremtų panašias atakas ir dabar sėkmingai kontroliuoja situaciją.

“Bendrovė siekia įtvirtinti aukščiausio lygio saugumo standartus ir jų laikymąsi ir atsiprašo savo klientų dėl minėto incidento. Buvo išsiaiškinta, kad elektroninė ataka buvo susijusi su serbų nusikaltėlių struktūromis,” – pranešė prekybos tinklo spaudos tarnyba.


IT ekspertas, Ronan Murphy iš “SmartTech247”, patvirtino, kad kompiuterinių išpuolių skaičius Airijos firmose didėja. "Nerimaujama, kad kai kurie išpuoliai yra labai sudėtingi ir apima valstybės remiamas gaujas, veikiančias tokiose šalyse kaip Šiaurės Korėja,” – sakė jis. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą