Dėl kenkėjų antplūdžio ir nešvaros uždaryta dešimt kavinių, restoranų ir mėsa prekiaujančių parduotuvių
Praėjusį mėnesį Airijoje uždaryta dešimt kavinių, restoranų
ir mėsa prekiaujančių parduotuvių dėl graužikų,
tarakonų ir kitų kenkėjų antplūdžio bei elementarių higienos taisyklių
nesilaikymo, informuoja Journal.ie.
Detalizuojant Airijos maisto saugos tarnybos (Food Safety
Authority of Ireland – FSAI) duomenis paaiškėjo, kad pusėje iš uždarytų įstaigų
buvo aptikta žiurkių, pelių ir tarakonų.
Kitos įstaigos buvo uždarytos dėl “maisto produktų laikymo temperatūros
nepakankamumo”, “purvinų sąlygų, susikaupusių nešvarumų ir šiukšlių” bei “žalios
vištienos, laikomos ant purvinų grindų”.
Airijos maisto saugos tarnyba (Food Safety Authority of
Ireland – FSAI) informavo, kad kai kurias iš patikrintų patalpų uždarė visai,
kitos buvo uždarytos laikinai, kol likviduos ataskaitoje nurodytus trūkumus.
“Glebe Gardens” ir “Café”, esanti Baltimore, Cork apskrityje,
buvo priverstos uždaryti savo kepyklų saugyklą dėl ten aptiktų pelių.
“Spar”, esančiai 23 Upper Baggot gatvėje, Dublin 4, buvo
išduotas draudimas visam verslui dėl “didelio graužikų užkrėtimo”.
Inspektoriaus ataskaitose teigiama, kad “rūsyje ir pačioje
parduotuvėje rasta daug žiurkių išmatų”, kurios gali sukelti riziką “maisto
produktams ir juos užteršti”.
Restoranas/kavinė “Akash”, 7 George's Avenue Blackrock
mieste, Dubline, taip pat buvo uždaryta. Pranešime teigiama, kad “virtuvėje, prie
indaplovės, elektros laido jungiklių ir šaldytuvo variklyje aptikta daugybė
tarakonų ir jų kiaušinėlių”.
Dėl “purvinų” sąlygų ir graužikų grėsmės iš dalies buvo
uždaryta “Larry’s Marino Fair” maisto saugykla, esanti Larry Marino mugėje, Philipsburgh
Avenue, Marino, Dublin 3.
Village Store/Kelly’s “Last Chance Bar” esantis Rathcabbin,
Nenagh, Tipperary grafystėje buvo uždarytas dėl “kenkėjų, rastų sandėliuke ir
baro patalpose”.
FSAI generalinė direktorė dr. Pamela Byrne teigė, kad Airijos
maisto saugos tarnybos (Food Safety Authority of Ireland – FSAI) veikla dabar yra
skaidresnė, nes skelbia maisto įmonių uždarymo įsakymus.
“Įsakymai maisto verslo įmonėms dėl verslo uždarymo teikiami
tik tais atvejais, kai kyla rimtas pavojus vartotojų sveikatai arba kai randama
daug rimtų maisto saugojimo teisės aktų pažeidimų, – sakė ji. – Manome, kad ši iniciatyva
padės išskaidyti bet kokią dezinformaciją kodėl uždaroma ar laikinai sustabdoma
vienos ar kitos maistu prekiaujančios įstaigos veikla, be to, tai įspės kitus
prekybininkus kuo gali baigtis sanitarijos higienos taisyklių nesilaikymas.”
Išsami informacija apie Maisto įmonėms taikomus vykdomuosius
raštus skelbiama FSAI interneto svetainėje: https://www.fsai.ie.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą