2017 m. spalio 24 d., antradienis

Draudimo kompanija FBD sako, kad  „Ofelija“ jai kainuos iki 6 mln. eurų



Draudimo kompanija FBD teigia, kad daugiausia prašymų padengti neseniai praūžusios audros "Ofelijos" nuostolius yra gauta iš Cork ir Tipperary. Gamtos stichija tose apskrityse išvertė šimtamečius medžius, nuplėšė stogus, apsėmė namus ir automobilius, išardė kelius ir t. t., rašo “The Irish Times”.


FBD draudikai sako, kad dar per anksti pasakyti galutinę žalos atlyginimo sumą, kurią turės sumokėti vien tik ši draudimo kompanija, tačiau prašymai atlyginti žalos nuostolius FBD pasiekė iš visos šalies, o daugiausiai jų gauta iš Cork ir Tipperary.

Pirminiais kompanijos paskaičiavimais, reikalavimų (be perdraudimo) išlaidos sudarys 2,5 milijono eurų, tačiau manoma, kad bendra nuostolių suma gali siekti nuo 4 milijonų iki 6 milijonų eurų. Pasak draudimo kompanijos, taip yra dėl to, kad mokama papildoma perdraudimo įmoka, kad būtų atkurtas metinis katastrofinių įvykių balansas.


FBD generalinė direktorė Fiona Muldoon tikisi, kad suma, kurią turės išmokėti, bus gerokai mažesnė nei 111 mln. eurų, kurią draudimo kompanijai teko išmokėti po uragano “Darwin”, kuris prieš tris su puse metų sukrėtė šalį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą