2017 m. spalio 23 d., pirmadienis

Testavimas parodė, kad dešimt geležinkelių darbuotojų  vartojo narkotikus ir alkoholį




Airijos geležinkeliai ketina pradėti atlikinėti nuolatinius darbuotojų patikrinimus dėl alkoholio ir narkotikų vartojimo po to, kai patikrinus rangovus, buvo gauta dešimt teigiamų testų rezultatų. Airijos geležinkelių “Iarnród Éireann” atstovas spaudai sakė, kad tai sukėlė didžiulį susirūpinimą bendrovėje, praneša “The Irish Times”.

Valstybei priklausantis geležinkelio operatorius “Iarnród Éireann” kviečia rangovus dirbti geležinkelio linijose ir su infrastruktūra susijusiuose padaliniuose, įskaitant geležinkelio kelių techninę priežiūrą, tačiau darbą geležinkelyje jie gali pradėti tik po to, kai baigia lankyti saugos kursus, kuriuos organizuoja “Iarnród Éireann”.

“Iarnród Éireann” informavo, pad po patikrino rezultatų buvo įsteigta grupė, kurios tikslas - stiprinti kontrolę tarp darbuotojų dėl narkotikų ir alkoholio vartojimo.

Tikėtina, kad dabar visi įmonės darbuotojai, kurie pasirašo darbo sutartis su “Iarnród Éireann”, ateityje turės atlikti privalomus, o ne atsitiktinai pasirinktus tyrimus dėl narkotikų, vaistų ir alkoholio vartojimo.

Rugpjūčio mėnesį “Iarnród Éireann” informavo Transporto ministrą Shane Ross, kad dabar rangovų priežiūra ir kontrolė visuose geležinkeliuose yra sustiprinta.

Geležinkelio bendrovė kasmet turi patikrinti 5 proc. iš savo turimų 3700 darbuotojų dėl narkotikų ar alkoholio vartojimo.


Per pastaruosius metus testai parodė, kad trys darbuotojai iš 121, vartojo narkotikus ir alkoholį, o iki rugsėjo pradžios  patikrinus dar 70 rangovų darbuotojų, dešimčiai žmonių buvo nustatyti teigiami testų rezultatai. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą