2017 m. spalio 24 d., antradienis

Nevalytos nuotekos patenka į vandenį 44 Airijos vietose



Aplinkos apsaugos agentūra (Environmental Protection Agency – EPA) teigia, kad nesugebėjimas pašalinti nuotekų valymo trūkumus kelia didžiulę grėsmę vandens kokybei Airijoje, rašo “The Irish Times”.


Naujausi Aplinkos apsaugos agentūros ataskaitos duomenys rodo, kad iš 185 nuotekų valymo įrenginių, esančių šalies miestuose, 50 neatitinka ES standartų.

Pasak Agentūros, nevalytos nuotekos kasdien patenka į aplinką 44 Airijos vietovėse, o šalies nesugebėjimas šalinti nuotekų valymo įrenginių trūkumus kelia rimtą pavojų žmonių sveikatai ir aplinkai.

Statistiniai duomenys rodo, kad nuo 2015 metų ženkliai pablogėjo nuotekų valymas šalyje: iš 171 dideliuose miestuose esančios gamyklos, 29 neatitinka ES standartų, o nevalytos nuotekos patenka į aplinką 43 vietose (dabar jau 44 vietose).

Aplinkos apsaugos agentūra (Environmental Protection Agency – EPA) sako, kad Airijai būtina spręsti nepakankamų investicijų į infrastruktūrą problemas ir pagaliau įrengti tokius vandens valymo įrenginius, kurie atitiktų ES standartus, nes ateityje nepavyks išvengti didelių finansinių baudų.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą