2017 m. vasario 16 d., ketvirtadienis

Trečdalis Airijos gyventojų sprendžia dialemą: geriau mokėti nuomą ar hipoteką?



Airijoje atlikta apklausa “A New Focus” atskleidė, kad vienas iš devynių šalies gyventojų gyvena baimėje netekti namų, informuoja Journal.ie.

Agentūros "Focus Ireland" atliktas "A New Focus" tyrimas parodė, kad vis daugiau ir daugiau žmonių yra sunku suspėti sumokėti visus, su namais susijusius mokesčius. O trečdalis apskritai svarsto, kas būtų naudingiau – mokėti nuomos ar hipotekos mokestį?

“Focus Ireland” tiesiogiai paragino šalies Vyriausybę imtis konkrečių veiksmų ir spręsti šalies būsto krizės problemas. Daugiau nei 80 procentai apklaustųjų teigė, kad jie nori stipresnio valdžios kontrolės mechanizmo, sprendžiant šalies gyventojų būsto klausimus.

“Focus Ireland” direktorius Mike Allen sakė: “Šis tyrimas patvirtino mūsų nuomonę, kad mes susiduriame su nacionaline krize būsto srityje ir tai nėra tik visuomenės problema, tai yra reali kiekvieno žmogaus problema, nes ji kelia grėsmę šeimų saugumui ir darnai.”

“Matėme, kad Vyriausybė bandė spręsti šią problemą, tačiau metų metais ši problema augo ir aštrėjo, nuomos kainos didėjo ir didėjo, dabar pasiekė tokį tašką, kada tūkstančiai žmonių kiekvieną mėnesį pradeda jausti baimę ir nesaugumą dėl savo namų ir savo ateities. Tačiau Vyriausybė ir toliau vadovaujasi ta politika, kurią galima būtų pavadinti “pusiaukelėje į namus” (‘halfway house’), vietoj to, kad kažką darytų su tuščiais namais," - sakė jis.


Baigdamas pokalbį “Focus Ireland” direktorius Mike Allen pridūrė: “Mes jau susidūrėme su tokiais atvejais, kuomet nesąžiningi namų savininkai, užuot laikytųsi nuomos “kepurės” kainos ir nustotų ją didinti, jie nuomininkams iškelia alternatyvą: arba mokate mano norimą kainą, arba eikite lauk.”

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą