2017 m. vasario 12 d., sekmadienis

D. Trump imigracijos politika nėra nukreipta prieš airius, nelegaliai gyvenančius JAV



© Reuters Donald Trump

JAV imigracijos tarnyba šeštadienį atmetė pranešimus, kad pareigūnų veiksmai buvo nukreipti prieš nelegalius airių imigrantus JAV, praneša “Irish Mirror”.


Federaliniai agentai, praėjusią savaitę sulaikę šimtus imigrantų Niujorke, Čikagoje, Los Andžele ir Atlantoje sakė, kad tai buvo įprastinės operacijos.

Pranešimai apie plataus masto operacijas, nukreiptas prieš imigrantus, sukėlė nerimą tarp žmonių, nepritariančių šalies prezidento D. Trump administracijai.

JAV imigracijos ir muitinės tarnyba (US Immigration and Customs Enforcement - ICE) “Irish Mirror” informavo, kad “pranešimai  apie ICE įsteigtus specialius kontrolės punktus yra melagingi. Šie pranešimai siekia sukurti masinę paniką ir skaldyti bendruomenes, jie taipogi kelia grėsmę teisėsaugos pareigūnams.”

Pranešimai apie JAV prezidento neigiamas nuostatas ir aktyvius veiksmus, nukreiptus prieš šalyje nelegaliai gyvenančius imigrantus, sukėlė nerimą ir airių bendruomenėse Niujorke, Bostone, Naujajame Džersyje, Čikagoje.

Nacionalinės imigracijos forumo (National Immigration Forum) atstovas spaudai patvirtino, kad “baimė imigrantų namuose yra jaučiama ir pranešimai apie pareigūnų reidus į namus, ieškant nelegalių imigrantų, kelia bendruomenėse didelį susirūpinimą.”

Tačiau Šalies saugumo sekretorius (Homeland Security secretary) John Kelly paneigė pranešimus, kad šalis stengiasi atsikratyti visų nelegalių imigrantų, tiesiog “buvo areštuota keletas žmonių - iš 161 imigranto, sulaikyto pietinėje Kalifornijoje, tik 10 nebuvo teisti.”


ICE atstovė spaudai Jennifer Elzea “Irish Mirror” sakė: “ICE reguliariai atlieka panašias opreacijas, kurių tikslas deportuoti imigrantus, turinčius problemų su teisėsauga. Šeštadienį vykusios operacijos tikslas irgi buvo toks pats - tai kasdieninis ICE pareigūnų darbas.”

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą