2017 m. vasario 6 d., pirmadienis

“Ryanair” pelnas sumažėjo, nukritus svarui sterlingų dėl “Brexit”


© Getty Ryanair's chief executive Michael O'Leary

“Sky News” informuoja, kad “Ryanair” kompanijos pelnas per ketvirtį nukrito 8 procentais, o  bilietų kainos  17 procentų ir dabar vidutiškai siekia apie 33 eurus vienam keleiviui.

Kompanijos vadovo Michael O'Leary nuomone, tokia situacija susidarė Jungtinei Karalystei priėmus sprendimą dėl “Brexit” ir  dėl to kritus svarui sterlingų.

“Kompanijos pajamos išaugo 1 procentu ir siekia iki 1.34 milijardų eurų (£ 1.16bn), taip pat 16 procentų padidėjo keleivių skaičius ir dabar siekia iki 24,9 mln. žmonių, tačiau pelnas numažėjo, taip pat beveik 3 procentais nukrito kompanijos akcijos,” – sakė “Ryanair” vadovas.

Prakalbus apie “Brexit”, svaras sterlingų, palyginus su euru, smuktelėjo žemyn apie 10 procentų ir tai, "Ryanair" vadovo įsitikinimu, turėjo įtakos kompanijos finansinei situacijai.

Michael O'Leary sako, kad nežiūrint į tai, kad “kompanija didina pajėgumus, atidaro naujus maršrutus, bet tą patį daro ir kitos ES oro linijų bendrovės, todėl bilietų kainos yra mažos ir jos krenta sparčiau, negu buvo planuota. Be to, po terorizmo aktų ir politinio nestabilumo, sumažėjo keleivių skaičius į Viduržiemio jūros vakarinėje pakrantėje esančius regionus.”


© Getty One of Ryanair's Boeing 737-800s takes off


“Ryanair” varžovas – kompanija “easyJet” praėjusį mėnesį informavo, kad kritus svarui sterlingų, jos pelnas taip pat sumažėjo 105 mln. svarų sterlingų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą