2017 m. vasario 4 d., šeštadienis

 Paroda „Business Expo 2017“ Cork – parama mažoms ir vidutinėms įmonėms!

Paroda, kuri suteikė galimybę Airijoje ir Rytų Europoje veikiančioms mažoms ir vidutinėms įmonėms pristatyti savo verslą ir paslaugų spektrą, vyko „Clayton Silversprings“ viešbutyje, Cork, šių metų sausio 14 dieną.

Renginį organizavo kompanija „SharpMinds“, kuri buvo įkurta „Immigrant Advice Bureau“ vadovės Olgos Ševčenko ir kompanijos „Right Solution Centre“ vadovės Jurgitos Petitul iniciatyvomis. Parodą atidarė Cork miesto meras lordas Des Cahill.

„Parodą „Business Expo 2017“ mes organizavome tiems žmonėms, kurie nori pradėti ar plėsti savo verslą, pristatyti savo idėjas visuomenei, rasti naujų klientų ir gauti paramą“, – sako parodos organizatorė Olga Ševčenko. – Tai unikali galimybė verslo imigrantams ir Airijos verslininkams rasti partnerių, užmegzti naujus ryšius ir sukurti bendradarbiavimo strategijas.“

Parodoje verslininkai turėjo galimybę tiesiogiai konsultuotis dėl galimos valstybinės ir privačių investuotojų finansinės paramos, kurią teikė parodoje dirbusios kompanijos „Cork Local Enterprise Centre“ ir miesto „Prekybos rūmai“ specialistai. Čia taip pat galėjai susitikti ir pasikonsultuoti su mikrofinansinių organizacijų ir „Skillnets“ tinklo atstovais.


Parodos dalyviams buvo organizuotos unikalios sesijos, kurių metu verslininkai galėjo aptarti jiems aktualius klausimus, o parodos vedančiojo Aleksejaus Černenko dėka daug biznio žmonių turėjo galimybę pristatyti ir papasakoti apie savo verslą.

Visus dalyvius ypatingai sudomino keletas individualių verslo pradžios istorijų, viena iš tokių – Betty Smith iš vakarų Cork pasakojimas apie tai, kaip jai pavyko sukurti savo populiaraus marmelado markę „The Taste of Irish Spirit.“ Ji ir jos vyras jau buvo išėję į pensiją, kai atėjo laikas skubiai grąžinti skolą Kredito unijai. Betty vyras tuo metu dirbo degustatoriumi vyno darykloje vakarų Cork, dabar gaminančioje viskį, ir jam labai patiko jo žmonos marmeladai. Jis ir pasiūlė žmonai pamėginti į šio deserto sudėtį įtraukti airišką samagoną (namų sąlygomis gaminamas viskis – Moonshine). Taip gimė naujos markės marmeladas, kuris, padedant „SuperValu maisto akademijai“ (SuperValu Food Academy), dabar yra parduodamas daugelyje „Super Valu“ parduotuvių, jį taip pat galima užsisakyti internetu per minėtų parduotuvių tinklą.

„Idėja suorganizuoti tokį renginį vietiniams ir kitų šalių verslininkams gimė prieš keletą metų, – pasakoja Olga Ševčenko. – Mes seniai bendradarbiaujame su Jurgita Petitul, dalijamės patirtimi teikiant konsultacines paslaugas mūsų tėvynainiams ir bendromis jėgomis ieškojome partnerių paramos. Galiausiai nusprendėme realizuoti savo idėją ir bendromis jėgomis suorganizuoti šią parodą“.

„Paroda parodė, kad šis renginys sudomino tiek Airijos verslininkus, tiek imigrantus, turinčius ar bandančius sukurti savo verslą, – savo įspūdžiais dalijasi parodos organizatorė Jurgita Petitul. – Ateityje, organizuodami panašias parodas, į darbotvarkę įtrauksime ir seminarus pradedantiems verslininkams, kurių metu finansų, vyriausybės ir rizikos kapitalo įmonės galės pasidalinti informacija ir savo darbo patirtimi“.

Panašūs renginiai pagal „Rytų Europos verslo forumai“ sistemą buvo rengiami Dublino technologijos institute, dalyvaujant leidiniui „Nasha gazeta“ („Mūsų laikraštis“).


Reikia pažymėti, kad tarpininkaujant „Airijos ir rusakalbių specialistų asociacijai“ (Irish Business Association Russian – IBAR) specialiai į Cork mieste vykusią parodą atvyko specialistai ne tik iš sostinės, bet ir iš kitų Airijos miestų.

Parodos dalyviams buvo įteikti prizai ir saldūs suvenyrai, kuriuos pagamino Lenkijos kompanija „A&M Sweet Dreams Factory”.

Parodos dalyviai, atsižvelgiant į jų veiklos kategoriją, buvo apdovanoti specialiais prizais:

Prizas “Už geriausią pradžią” (Best start-up) atiteko kompanijai “Explore Photography”; “Žiūrovų simpatijų” (Best interaction with public) prizas buvo skirtas kompanijai „A&M Sweet Dreams Factory”; “Geriausios prezentacijos” (Best presentation) prizas atiteko marmeladą gaminančiai sutuoktinių porai „The Taste of Irish Spirit”; “Geriausias išradimas” (Best innovation) – „Night Watchers Security Ltd”; prizas “Geriausias stendas (Best stand) atiteko kompanijai “Three Spoons”, o specialus kompanijos “Ronnie Moore stationery shop” prizas iškeliavo pas “Biz-Mate” verslininkus.

Parodos „Business Expo 2017“ organizatoriai už paramą, organizuojant minėtą renginį, dėkoja Cork merui lordui Des Cahill, Cork miesto „Clayton Silver Spring“ viešbučiui, Aleksejui Černenko (kompanija „Translit“), Vitalijui Mahnanovui (www.allaboutusvideo.ie) už video įrašus, Vyteniui Mališauskui už foto reportažus, „Nasha gazeta“ („Mūsų laikraštis“) už informacinę paramą rusakalbiams gyventojams ir „A & M sweet Dreams Factory“ už saldumynus.

Kompanija „SharpMinds“ dėkoja parodos rėmėjams už prizus ir čekius: „Il Padrino Italian restaurant“, „Nosta restaurant“, „Asian Gourmet“, „New You Hair Salon“, „Beauty Zone“, „Vanilla Sky“, „MM Interior Design“ ir „Ronnie Moore stationery“.


Informaciją apie būsimas parodas ir kitus renginius rasite puslapyje: „Business Expo Cork” adresu: www.sharpminds.ie


Nuotr. Vitalijus Machnanovas, www.allaboutusvideo.ie

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą