2017 m. vasario 9 d., ketvirtadienis

Pirmą kartą perkantys namus prašo savo tėvų tūkstančius eurų depozitams


Dauguma pirkėjų, kurie pirmą kartą perka būstą, naudojasi “mamos ir tėčio banko” paslaugomis, praneša “The Irish Independent”. 

Naujausia statistika rodo, kad vienas iš penkių naujų pirkėjų pradiniam įnašui įnešti pasinaudojo kartu sudėtais visų artimųjų pinigais.

Atsižvelgiant į naujausius Centrinio banko tyrimus, vidutinė suma, kurią gauna pirkėjas “dovanų”, sudaro 10 000 eurų. Banko ekonomistai nustatė, kad maždaug pusę depozitui reikalingos sumos pirkėjai yra gavę iš tėvų ar giminaičių.

Tyrimai parodė, kad pernai, pirmą kartą pirkę namus Dubline, vidutiniškai turėjo turėti 50 000 eurų depozitui.

Šalies pasienio, vidurio ir vakarų regionuose vidutinė depozito suma yra mažesnė nei 20 000 eurų, t. y. mažiausia iš visų keturių skirtingų šalies regionų.

Trečdalio pirmą kartą perkančių namus pirkėjų amžius svyruoja nuo 26 iki 40 metų – jie paprastai nuomavosi būstą ir, kaip patys sako, taupė pinigus savam namui įsigyti.


Tačiau nežiūrint lengvatų, žmonės, kurie pirmą kartą perka nuosavus namus, susiduria su didžiuliais sunkumais, visų pirma, su labai griežtomis skolinimosi taisyklėmis, taip pat su pasiūlos trūkumu, nes namų šalyje lig šiol statoma nedaug.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą