2017 m. vasario 25 d., šeštadienis

12 000 namų Dubline bus stebimi – kurie gyventojai ir ką meta į žalius šiukšlių konteinerius?

Nauja sistema, parodanti kurių namų gyventojai maišo bendras atliekas su atliekomis, kurias galima perdirbti, bus išbandyta Dubline, praneša Journal.ie.



Atliekų tvarkymo kompanija “Panda” sakė, kad nauja bandomoji sistema bus įdiegta Fingal, Dubline ir stebės 12 000 namų.

Bandomoji sistema diegiama siekiant kovoti su tų namų gyventojais, kurie nerūšiuoja šiukšlių ir į žalias šiukšlių dėžes (konteinerius) meta viską kartu – maisto atliekas, sauskelnės, tekstilės gaminius – sistema sieks tai išaiškinti, nes žaliosioms šiukšlių dėžėms nėra mokesčio ir gyventoojai tuo naudojasi.

Pasak “Pandos” vadovų, tyrimai parodė, kad 40 procentų visų tokių sumaišytų atliekų yra atvežama iš Dublino.

Žalieji šiukšlių konteineriai šiuo metu yra neapmokestinti, o už juodus reika mokėti.

Naujoji sistema, turinti kamerą, bus įtaisyta atliekas surenkančiose mašinose ir ji leis nustatyti iš kurio namo atkeliavo šiukšlės.

“Panda” atstovai interviu Airijos televizijos kanalui RTE sakė, kad sistema diegiama todėl, kad atliekas iš žalių konteinerių galima perdirbti, tačiau kai jos sumaišomos, to padaryti neįmanoma. Pasak kompanijos atstovų, toks gyventojų elgesys rodo, kad jie nori paslėpti atliekas, laisvai tam naudodami žalias šiukšlių dėžes.

 “Panda” vadovai informavo, kad bauda už šiukšlių nerūšiavimą ateityje bus įtraukta į gyventojų, nerūšiuojančių šiukšles, sąskaitas.


Laura Sherry nuotr.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą