2017 m. vasario 21 d., antradienis

Airijos teisėsaugos pareigūnai galėtų padėti Čekijos gydytojams



Pasak Airijos teisingumo departamento atstovų, daugiau nei 93 procentai  Garda ir Muitinės tarnybos pareigūnų konfiskuotų narkotikų vis dar yra saugoma sandėliuose. Sandėlyje taip pat saugoma ir neseniai Dublino jūrų uoste konfiskuota narkotikų siunta, kurios vertė sudaro daugiau nei 37,5 milijonų eurų.

Airijos korespondentams pavyko išsiaiškinti, kad minėta narkotinių medžiagų siunta buvo atplukdyta į šalį iš Pietų Afrikos trijuose metaliniuose konteineriuose ir buvo supakuota taip, kad jos negalėtų užuosti narkotikų ieškantys šunys.

Laikraščio „Praha – Express“ vyriausioji redaktorė Irina Schulz rašo, kad Čekijos Respublika yra viena iš nedaugelio šalių, kurioje kanapės nėra uždraustos naudoti medicinoje. Kanapės naudojamos gaminant vaistus sergantiems AIDS, išsėtine skleroze ir kitomis igomis.

Pasak leidinio, Čekijos sveikatos priežiūros įstaigose, trūkstant kanapių, buvo paskelbtas tenderis dėl 40 kg gydomųjų savybių turinčių kanapių tiekimo į šalį 48 mėnesius, tačiau abu pretendentai, laimėję tenderį, neįvykdė konkurso sąlygų. Todėl yra paskelbtas papildomas konkursas iki kovo 12 dienos.

Šiuo metu Airijos teisingumo departamento sandėliuose yra saugoma narkotinių medžiagų, kurių apytikrė vertė siekia 200 milijonų eurų. Galbūt Airijos teisėsaugos pareigūnai sutiktų su Čekija pasidalinti tomis kanapėmis, kurios yra tinkamos vaistų gamybai?

www.russianireland.com


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą