2017 m. vasario 12 d., sekmadienis

Skandinaviškas šaltukas ketina dar paviešėti šalyje


© Irish Independent Drivers and cyclists are being warned to be especially careful on untreated surfaces. Pedestrians are also warned pavements could be icy

“Met Eireann” sinoptikė Evelyn Cusack "Irish Independent" informavo, kad 1500 mylių pločio šalto oro masės, susiformavusios Švedijoje, genamos rytų vėjo, nepaliaujamai juda link Airijos. Skandinaviškas šaltis, lydimas rytų vėjo, neš į šalį ir lietų, ir sniegą, ir šlapdribą visą ateinančią savaitę.


“Met Eireann” sinoptikė prognozuoja, kad rytais bus debesuota, smulkus dušas daugiausiai praus šalies rytinius ir pietinius rajonus, o antroje savaitės pusėje pasuks į šiaurės rytus.  “Visoje šalyje bus šalta ir vėjuota. Oro masės, ateinančios į šalį iš Skandinavijos,  bandys atnešti ne tik lietų ir dulksną, bet ir sniegą, ir šlapdribą. Naktį gyvsidabrio stulpelis gali nukristi iki nulio. Tokia lietaus ir sniego kombinacija darys kelius pavojingus, todėl vairuotojai ir dviratininkai turėtų būti labai atsargūs. Pėstieji taip pat turėtų dažniau pažiūrėti po kojomis  šaligatviai gali būti apledėję,“ – sako Evelyn Cusack.

Pasak jos, kiek šilčiau bus per šv. Valentino dieną, antradienį  po pietų temperatūra gali pakilti iki plius 11 laipsnių. Kitomis dienomis temperatūra irgi bus pliusinė, svyruos nuo 4 iki 7 laipsnių, tačiau bus šalta, nes pūs šiaurės rytų vėjas.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą