2016 m. gruodžio 28 d., trečiadienis

“Taksi vairuotojai neduos savo DNR ekspertizei atlikti,” – pareiškė taksi profsąjungos vadovas


Daugiau nei 80 taksi vairuotojų Dubline buvo paprašyti pateikti savo DNR pavyzdžius, gardai  tiriant moters išprievartavimą Dublino taksi, informuoja dienraštis “The Irish Independent.” Privačių taksi nuomotojų asociacijos generalinis sekretorius Christy Humphreys leidiniui “Herald” sakė, kad jis nustebintas tokio prašymo, kuris susijęs su incidento tyrimu Dubline, įvykusiu 2015 metų  gruodžio 11 dienos rytą.

Moteris pasakojo, kad ji ankstų rytą iškvietė taksi į Harcourt gatvę Dubline ir paprašė ją nuvežti į namus, kurie yra miesto šiaurinėje dalyje. Ji teigia, kad taksi vairuotojas ją išprievartavo kelionės metu ir apie šį incidentą ji iškart pranešė gardai.Tyrimo metu buvo paimtas DNR, kuris, gardai įsitikimu, priklauso užpuolikui. Peržiūrėjus vaizdo įrašą buvo nustatyta, kad įtariamasis vairavo “Toyota Prius”.

Gardai susisiekė su 84 taksi vairuotojais, kurie, manoma, tuo metu galėjo vairuoti “Toyota Prius” ir paprašė jų savanoriškai pateikti DNR pavyzdžius.


Privačių taksi nuomotojų asociacijos generalinis sekretorius Christy Humphreys informavo, kad asociacija vienija apie 3 000 taksi vairuotojų Dubline, be to, jo nuomone, įtariamasis galėjo būti “iš bet kur, nebūtinai iš sostinės. Yra keletas vairuotojų, kurie turi tris ar keturias kitų apskričių taksi licencijas. Dublino gatvėmis važinėja apie 9 000 taksi, tad ieškoti to vienintelio reiškia ne ką kita, kaip adatos ieškojimą šieno kupetoje.” Jis teigė, kad yra nustebęs, kad Garda taip ilgai delsė ir pradėjo tyrimą praėjus metams nuo įvykio. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą