2016 m. gruodžio 16 d., penktadienis

Garsūs Airijos muzikantai Damien Dempsey ir Glen Hansard reikalavo NAMA pastatą rekonstruoti ir pritaikyti benamių reikmėms


Trečiadienio vakarą žmonių grupė reikalavo NAMA (The National Asset Management Agency -NAMA, agentūra buvo įkurta Airijos vyriausybės 2009 metais dėl prasidėjusios finansinės krizės ir defliacijos nekilnojamojo turto rinkoje) kontroliuojamą pastatą Dublino miesto centre rekonstruoti ir pritaikyti benamių reikmėms. 

Maždaug 100 žmonių, surinkę prie “Home Sweet Home” grupės reklaminio stendo, siekė atkreipti valdžios dėmesį į benamius, miegančius Dublino gatvėse.

NAMA pastate iki pernai metų buvo įsikūręs Socialinės apsaugos departamentas (Department of Social Protection).

Prostestuojančių grupėje dalyvavo tokie žinomi Airijos muzikantai kaip Damien Dempsey ir Glen Hansard, aktorius John Connors, juos palaikė Airijos filmų kompanijos direktorius Jim Sheridan (šlovę jam pelnė jo filmas “Mano kairė koja” – “My Left Foot”), muzikantai Hozier ir Christy Moore, aktorius Saoirse Ronan ir kt.

Aktyvistų grupė siekė, kad pastatas būtų perstatytas ir pritaikytas benamiams - labiausiai pažeidžiamai Airijos visuomenės žmonių grupei. "Jis jiems buvo paskutinė išeitis rasti nors kokį prieglobstį, tačiau valdžia nesugeba ir tuo pasirūpinti," - kalbėjo žmonės. 

Akcija buvo suorganizuota siekiant atkreipti valdančių institucijų dėmesį į benamius, gyvenančius ir dažnai mirštančius gatvėse. Paskutinio reido metu buvo rasti 142 žmonės, miegoję sostinės gatvėse.

The Journal.ie kreipėsi į Gardai ir Dublino regiono benamių administraciją (Dublin Regional Homeless Executive) prašydami pakomentuoti minėtus įvykius.


                                           Journal.ie nuotraukoje Damien Dempsey ir Glen Hansard

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą