2016 m. gruodžio 12 d., pirmadienis

Airijos dirbantieji negali pasigirti ilgomis atostogomis

Kelionių agentūra “Expedia.com” domėjosi, kiek kurioje šalyje dirbantys žmonės turi atostogų, informuoja dienraštis “The Irish Independent”. Pagal kompanijos “Northstar” nurodymą, buvo apklausta 9 000 darbuotojų 28 pasaulio šalyse: Europoje, Azijoje ir Amerikoje.




Susumavus apklausos rezultatus paaiškėjo, kad darbuotojai Airijoje turi vidutiniškai 21 atostogų dieną, o Suomijoje, Prancūzijoje ir Vokietijoje šis skaičius siekia iki 30 dienų. Dirbantieji Jungtinėje Karalystėje, Norvegijoje ir Australijoje turi 25 dienų atostogas. JAV, Tailando, Pietų Korėjos ir Kanados dirbantieji turi tik 15 laisvų dienų per metus.

Honkongo darbuotojams dėl atostogų irgi nelabai pasisekė – jų bendras laisvų dienų skaičius per metus sudaro vidutiniškai tik 14 dienų, o Pietų Korėjos darbuotojai paprastai išnaudoja tik aštuonias laisvas dienas iš 15 galimų atostogų dienų.

Tačiau mažiausiai išeiginėmis dienomis naudojasi japonai –- paprastai iš 20 galimų atostogų dienų jie išnaudoja tik dešimt.

“Expedia.com” kompanijos generalinio direktoriaus John Morrey nuomone, apklausa parodė, kad kai kuriose šalyse yra nepaisoma balanso tarp darbo ir poilsio, tarp sveikatos ir gerbūvio.


Įdomu tai, kad 68 procentai Ispanijos ir Jungtinių Arabų Emyratų darbuotojų teigė, kad jie jaučiasi taip, “lyg kažkas iš jų atima atostogas”, nepaisant to, kad abiejose šiose šalyse vidutinė atostogų trukmė sudaro 30 dienų. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą