2016 m. gruodžio 22 d., ketvirtadienis

Donald Trump sakė, kad buvo teisus “pažabojęs“ musulmonų imigraciją į JAV


“Sky News” žiniomis, tokią mintį pirmadienį išsakė Donald Trump po teroristų išpuolių Berlyne ir Ankaroje.


Paklaustas, ar minėtos teroristų atakatos reiškia, kad jis galutinai uždraus musulmonų įvažiavimą į Ameriką, išrinktasis prezidentas užtikrino, kad “100 procentų, kad taip ir bus.” Ir pridūrė: “Jūs gi žinote mano planus ir suprantate, kad aš teisus. Tai, kas vyksta dabar, yra gėdinga. Sunkvežimis, kuris važiavo ant žmonių Kalėdų mugėje Berlyne reiškia ne ką kitą, kaip išpuolį prieš žmoniją ir tai turi būti sustabdyta.”

Dar per rinkimų kampaniją D. Trump pažadėjo įvesti draudimą musulmonams, įvažiuojantiems į šalį, kol “šalies atstovai neišsiaškins su kokiais tikslais jie atvyksta.” Jis teigė, kad toks jo pasiūlymas yra “atsakas į didžiosios musulmonų dalies neapykantą amerikiečiams.”

Tokie JAV prezidento pasisakymai susilaukė kritikos abiejose Atlanto pusėse – buvęs JK Ministras Pirmininkas David Cameron pavadino juos “kurstančiais nesantaiką, kvailais ir neteisingais.”

Tapęs prezidentu, Respublikonų kandidatas D. Trump sakė, kad stabdys imigraciją į šalį tol, kol nebus įrodyta, kad žmogus neturi jokio ryšio su teroristais.


Pareigūnai, dirbantys prezidento komandoje, atsisakė komentuoti, ar išrinktasis prezidentas visai uždraus musulmonų įvažiavimą į šalį. Tačiau prezidento atstovas spaudai šiuos D. Trump pasisakymus pakomentavo, kad “buvo aišku, jog išrinktasis prezidentas sustabdys leidimus prekiauti su tomis šalimis, kuriose yra aukštas terorizmo reitingas, taip pat griežtai tikrins žmones, atvykstančius į JAV iš tokių šalių, siekiant apsaugoti Amerikos gyvenimą.”

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą