2016 m. gruodžio 10 d., šeštadienis

Gardaí įspėja žmones: vagys suaktyvėjo automobilių parkavimosi aikštelėse ir prekybos centruose



Prieš šias Kalėdas vagių taikiniais tapo ne tik prekybos centrai, bet ir automobiliai, priparkuoti prie prekybos centrų – iš jų paprastai vagiamos rankinės, pirkiniai, mobilieji telefonai ir pinigai, informuoja gyventojus Journal.ie.  Kalėdos – tai tas metas, kuomet daugiausiai yra perkama, todėl Gardaí įspėja visuomenę, kad prieš einant į parduotuvę, būtina įsitikinti, kad automobilis ir bagažinė yra užrakinti.  Pernai tokiu pat metu iš Airijos gyventojų automobilių buvo pavogta prekių, kurių bendra vertė sudarė virš 400 000 eurų – imant vidurkį, kiekvieno apvogto automobilio savininkai patyrė apie 600 eurų nuostolių. Vagių pamėgtos dienos yra ketvirtdieniai, penktadieniai ir šeštadieniai nuo 12 valandos dienos iki 6 valandos vakaro.

Gardaí biuro gyventojų apsaugos (Garda Bureau of Community Engagement) seržantas Kelvin Courtney pažymi, kad Airijoje per mėnesį įvyksta maždaug apie 50 vagysčių iš automobilių ir daugumos jų galima abuvo išvengti, jeigu žmonės labiau saugotų savo daiktus.

Pasak Kelvin Courtney, daugiau nei 100 vagysčių per mėnesį įvyksta pačiose parduotuvėse – iš rankinių vagys ištraukia pinigines ir mobiliuosius telefonus. Jeigu žmogus nieko neperka, tai apie vagystę jis pastebi ne iš karto, o tai labai komplikuoja situaciją, nes praėjus ilgesniam laikui sugauti vagį praktiškai beveik neįmanoma.  

Tačiau vagiama ne tik iš gyventojų – vagiama ir iš pačių parduotuvių. Pernai metais, artėjant Kalėdoms, iš parduotuvių buvo pavogta prekių maždaug už 55 mln. eurų. Populiariausios prekės, kurias renkasi vagiai yra  alkoholis, drabužiai ir kosmetika.  


Kelvin Courtney pridūrė: “Paprastai artėjant didesnėm šventėm parduotuvės samdo daugiau darbuotojų, kurie padeda greičiau aptarnauti ne tik pirkėjus, bet kurie yra specialiai apmokomi laiku pastebėti įtartinius atvejus ir taip padėti  (closed-circuit television -  CCTV) sistemoms, įrengtoms parduotuvėse.  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą