2016 m. gruodžio 17 d., šeštadienis

Planuojamas JK oro uostų bagažo skyriaus darbuotojų streikas gali netikėtai pakeisti keleivių kalėdinių atostogų planus


Kalėdinių atostogų savaitgalį 18 Jungtinės Karalystės oro uostų bagažo skyriaus darbuotojų ir registratorių ketina streikuoti, praneša dienraštis „The Guardian.“

Gruodžio 23 ir 24 dienomis 48 valandų streiką ketina surengti tie bagažo skyriuose dirbantys darbuotojai, kurie yra dalinai įdarbinti kompanijos “Swissport” ir kurie dirba Stansted, Luton, Gatwick, Leeds-Bradford, Manchester, Cardiff, Belfast, Glasgow and Edinburgh oro uostuose. Prie streiko ketina prisijungti ir Heathrow krovinių skyriaus darbuotojai.

Birmingham, Southampton ir Newcastle oro uostų registracijos ir krovinių skyriaus darbuotojai, kurie yra visiškai pavaldūs “Swissport” kompanijai, yra labiausiai nepatenkinti susidariusia situacija: 62,5 procentų profsąjungos narių balsavo už tai, kad būtų atmestas trejų metų darbo užmokesčio sandoris, nes jis atsilieka nuo infliacijos, taip pat reikalaujama atstatyti užšaldytus viršvalandžių mokėjimus.


Streiko pavyks išvengti jeigu profsąjungos susitars su “Swissport” kompanija, į derybas taip pat ketina įsijungti Acas (nepriklausoma organizacija, neatstovaujanti jokiai šaliai, bet kuri padeda spręsti problemas iki nesiimta jokių konkrečių veiksmų).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą