2016 m. gruodžio 27 d., antradienis

 “Brangiai kainuojantis žaidimas”:  daugiau nei 150 000 automobilių Airijoje neturi draudimo


Per penkerius metus neapdraustų automobilių skaičius Airijos keliuose padvigubėjo: dabar keliais rieda daugiau nei 150 000 neapdraustų automobilių, informuoja Journal.ie. Airijos transporto priemonių draudimo biuras (The Motor Insurers’ Bureau of Ireland - MIBI) perspėja, kad vairuotojai neįvertina situacijos rimtumo ir negalvoja apie tai, kad važiavimas neapdraustu automobiliu jiems gali labai brangiai kainuoti: automobilis gali būti konfiskuojamas vietoje, vairuotojui gali tekti bylinėtis teisme ir padengti teismo išlaidas, jam gali būti skirti penki baudos taškai ir t. t.
 

2011 metais Airijoje buvo užfiksuota 85 062 neapdraustos privačios transporto priemonės.  Pasak MIBI, dabar jų skaičius  išaugo iki 151 392. Tai reiškia, kad 7,4 procentų visų 2 039 040 privačių transporto priemonių yra neapdrausta.
Vien per paskutinius dvylika mėnesių neapdraustų automobilių skaičius išaugo iki 33 000 vienetų.

MIBI atstovas David Fitzgerald pažymi, kad “Vairuotojai nesupranta situacijos rimtumo: vienas dalykas, kai juos sustabdo važiuojant neaapdraustu automobiliu ir jam vietoje yra skiriama, pavyzdžiui, bauda, ir visai kita situacija, jeigu vairuotojas, važiuodamas neapdrausta transporto priemone, patenka į avariją – tuomet padėtis gerokai komplikuojasi. Neapdraustų privačių transporto priemonių skaičiaus didėjimas verčia nerimauti, nes jie kelia realią grėsmę Airijos kelių eismo saugumui.”


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą