2016 m. gruodžio 12 d., pirmadienis

Daugėja benamių, miegančių Dublino gatvėse


Journal.ie duomenimis, skaičius benamių, miegančių Dublino gatvėse, nuo šių metų balandžio mėnesio padidėjo 40 procentų. Buvo aptikti 142 žmonės, miegoję sostinės gatvėse – iš jų 110 vyrų, 20 moterų ir 12 asmenų lyties nepavyko nustatyti. Reido metu buvo užsukta į “Night Café on Merchants Quay” benamių prieglaudą, kur miegojo 77 žmonės. Pakalbėjus su žmonėmis, tą naktį miegojusiais Dublino gatvėse, buvo išsiaiškinta, kad 63 iš jų yra Airijos piliečiai, 21 neturėjo Airijos pilietybės, 58 žmonių pilietybės išsiaiškinti nepavyko. 21 benamis buvo 18-30 metų amžiaus, 30 žmonių buvo 31-40 metų amžiaus, 21 asmuo buvo 41-50 metų amžiaus, 6 asmenys buvo vyresni nei 50 metų, o kiti atsisakė sakyti savo amžių.


Dublino regiono Benamių administracija (Dublin Region Homeless Executive – DRHE) ir Dublino miesto taryba patvirtino, kad iki šių metų gruodžio 9 dienos benamių prieglaudų plėtra bus išplėsta, o benamių labdaros organizacijoms bus parūpinta papildomai 230 lovų. Tai bent dalinai padės spręsti benamių, miegančių Dublino gatvėse, problemą. Lovos bus pristatytos Benamių labdaros organizacijoms, esančioms keturiuose miesto rajonuose (Peter McVerry Trust on Ellis Quay, Depaul Trust on Little Britain Street, Dublin Simon ir Salvation Army at Carman’s Hall ir Civil Defence at Wolfe Tone Quay).

Airijos propagados, komunikacijos ir tyrimų direktoriaus Mike Allen nuomone, šalyje padaryta daug gerų darbų, keliant žmonių gyvenimo kokybę, tačiau aukštos nuomos ir nekilnojamojo turto pirkimo kainos dar labiau didina benamių skaičių.

Airijos vyriausybė ateinantiems penkeriems metais būsto programai įgyvendinti žada skirti 5 milijardus eurų, tikimasi, kad jos įgyvendinimas padės spręsti būsto įsigijimo klausimus šalyje ir dar daugiau nepadidins benamių skaičiaus.  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą