2016 m. gruodžio 24 d., šeštadienis

Elitiniai gardaí padaliniai budės miestų gatvėse

Susišaudymai, nužudymai, mirtinos nesantaikos per 14 mėnesių nusinešė 11 gyvybių – vient ik aštuonios žmogžudystės buvo įvykdytos Dubline, praneša dienraštis “The Irish Independent”.

Paskutinė žmogžudystė įvyko šį ketvirtadienį Clondalkin, kuomet priešais savo partnerio namus buvo nušautas 62 metų Noel Kirwan.

Susišaudymai ir kitoks smurtas gatvėse privertė Garda panaudoti gerai ginkluotų pareigūnų budėjimą – Skubaus reagavimo padalinys (Emergency Response unit – ERU) patruliuos miestų gatvėse ne tik Kalėdų dieną, bet ir per kitas švenčių dienas.

Skubaus reagavimo padalinys (ERU) – tai Specialus detektyvų skyriaus padalinys (Special Detective Unit   SDU), kuris paprastai dislokuojamas iškilus pavojingiems ginkluotiems incidentams ir teroristų grėsmėms.

Skubaus reagavimo padalinys budi sostinės gatvėse jau nuo vasario mėnesio ir pareigūnų patruliavimas bus tęsiamas ir ateityje.

Specialiai apmokyti šauliai ant namų stogų nuolat stebės aplinką, o ginkluoti pareigūnai patruliuos gatvėse.


Beveik 200 gardaí pareigūnų buvo atrinkti dirbti į Specialų detektyvų padalinį (Special Detective Unit – SDU) ir Nacionalinės paramos tarnybą (National Support Services (NSS), siekiant sustiprinti kovos su organizuotu nusikalstamumu pajėgas. Šią savaitę apie 180 An Garda Síochána pareigūnų pradėjo patruliavimą miestų gatvėse. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą