2016 m. gruodžio 19 d., pirmadienis

Arktinis štormas atneš drėgnus ir vėjuotus orus, bet ne sniegą


Audra, siaučianti Arktikoje, Kalėdų dieną gali pasiekti ir Airijos krantus, informuoja dienraštis “The Irish Independent”. Airijos hidrometeorologijos tarnybos ("Met Éireann") duomenimis, po nesezoniškai šilto ir sauso gruodžio, kalėdinį savaitgalį tikimasi stiprių vėjų ir lietaus. Tokias oro sąlygas Kūčių naktį ir Kalėdų dieną diktuos iš Arktikos atkeliavę vėjai.


“Oras gali pradėti keistis jau ketvirtadienį, temperatūra šiek tiek kris, o audringas vėjas pektadienį pasieks ir Airijos pakrantes. Kai orai yra drėgni ir vėjuoti, visada egzistuoja audros tikimybė, – teigia “Met Éireann” tarnybos atstovas spaudai. – Atmosfera virš Atlanto vandenyno per ateinančias savaites bus “judri” ir keisis labai greitai. Tai sąlygos labiau drėgnus ir vėjuotus orus, negu mes esame įpratę. Šį penktadienį vėjo greitis gali pasiekti 40 km per valandą.”

“Met Éireann” tarnyba šįmet neprognozuoja baltų Kalėdų, taip pat mažai tikėtina, kad bus šalnos ir žemę padengs šerkšnas. Pirmąją savaitės pusę vidutinė temperatūra sieks 7-10 laipsnių šilumos.

Vakarinėje šalies dalyje bus mažiau debesuota, todėl bus gana saulėta, tačiau nakties metu temperatūra gali nukristi iki minus 3 laipsnių.

Antradienį tikimasi drėgno ir debesuoto oro, po pietų laukiama lietaus, kuris ateina į šalį iš vakarų. Trečiadienis bus saulėtas, tikimasi “lengvo” lietaus. 

Tačiau Ulster, vakarų Munster ir Connacht vietovėse lietus bus “sunkesnis”, o dėl susidariusio aukšto atmosferos slėgio, galima tikėtis ir šlapdribos. Naktį lietus iš šalies vakarinės dalies pajudės į pietus – kitose Airijos vietose orai bus sausi. Ketvirtadienį oro temperatūra svyruos nuo 5 iki  8 laipsnių šilumos, ryte galima šalna.

“Orai Airijoje keičiasi labai greitai, bet dabartiniais duomenimis, Kalėdos šįmet žada būti drėgnos ir vėjuotos, panašių orų tikimasi ir kitą savaitę”, – prognozuoja "Met Éireann".


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą